Penelope Cruz a 2019-es Met-gálán New York-ban

Dua Lipa és Penelopé Cruz is a Karl Lagerfeld előtt tisztelgő Met-gála házigazdái között

Michaela Coel, Penélope Cruz, Roger Federer, Dua Lipa és Anna Wintour lesz a 2023-as Met-gála társelnöke, jelentette be szerdán a Vogue.

Május 1-jén rendezik meg az éves Met-gálát, mely egybeesik a Karl Lagerfeld: A Line of Beauty című kiállítással, ahol mintegy 150 Karl Lagerfeld-darabot mutatnak be, ahol a divattervező eredeti vázlatai is láthatók lesznek majd.

A Vogue szerdán bejelentette, hogy kik lesznek az esemény házigazdái, valamint a május 1-jei esemény hivatalos dress code-ját, amely a néhai Karl Lagerfeld előtt tiszteleg.


Anna Wintour Dua Lipát, Penélope Cruzt, Roger Federert és Michaela Coelt választotta társ-házigazdának az estre, amely Lagerfeld Chanel, Fendi, Chloé, Balmain és névadó márkái számára végzett munkásságát ünnepli.

A dress code egyszerű: „Karl tiszteletére.”

Azt még nem tudni, hogy a vendégek Lagerfeld közel hét évtizedes pályafutása során készült eredeti darabokat, a Chanel aktuális darabjait (amelyet most Virginie Viard tervez, aki Lagerfeld jobbkeze volt a háznál), vagy egyszerűen a divatlegenda által inspirált ruhákat viselnek majd, aki fekete-fehér öltözékéről, ujjatlan kesztyűiről és fehér copfjáról volt híres.

A gálát először 1948-ban rendezték meg, és évtizedekig a New York-i előkelőségek számára fenntartott esemény volt. Wintour 1995-ben vette át a rendezvény vezetését, melyet a gazdagok és híresek kifutójává és a közösségi média extravagánciájává alakította át.