Michelin-ajánlást kapott a Zazie és a VIRTU alig egy évvel a nyitás után
A Zazie Bistro&Bar és a VIRTU Étterem csupán egy évvel nyitásukat követően elnyerték a világ leghíresebb étterem- és szállodakalauza, a Michelin Guide ajánlását.
A Zazie Bistro&Bar és a VIRTU Étterem 2023 végén nyílt meg a MOL Campusban – előbbi a földszinten, míg utóbbi az ország legmagasabb épületének 28. emeletén. A Zazie modern, izgalmas bisztró konyhájáért Bíró Dani séf felel, míg Lendvai Levente, a VIRTU konyhafőnöke a magyar és a Monarchia konyhájának újragondolásával vált ismertté.
A világ leghíresebb gasztronómiai kalauza 2024-ben is meghatározta, mely éttermek őrizhetik meg eddigi elismeréseiket, és melyek kaphatják meg azokat újoncként. A december 10-i gálán a Zazie és a VIRTU is jelentős szakmai elismerésben részesült, méghozzá Michelin-ajánlást kaptak – mindössze egy év leforgása alatt.
A VIRTU konyhafőnöke, Lendvai Levente
Büszke vagyok arra, hogy egy évvel a VIRTU megnyitása után már Michelin-ajánlással ismerik el a munkánkat. Éttermünk küldetése, hogy visszatérjünk a saját gasztronómiánkhoz a magyar konyhához, az elképzelhető legmagasabb minőségben. Emellett támaszkodunk az egykori Osztrák-Magyar Monarchia gasztronómiai kultúrájára, így például az Adriai-tenger ízei is szerepelnek az étlapunkon. Sosem akartuk luxusétteremként meghatározni magukat. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen átélhessék a VIRTU-élményt. Mi ugyanolyan lelkesedéssel, kompromisszumok nélkül készítjük el a Palóc szarvasgulyást, mint a Toriyama Wagyu steaket
– nyilatkozta Lendvai Levente a VIRTU konyhafőnöke, aki a Young Chef of the Year címet is elnyerte.
A Zazie Bistro&Bar konyhafőnöke, Bíró Dániel
Nagy elismerés a Zazie-csapat számára a Michelin-ajánlás. Az elmúlt 1 évben arra törekedtünk, hogy olyan éttermet csináljunk, ami tele van vendéggel. Fantasztikus érzés, hogy vagány bisztrókonyhánkat nemzetközileg is értékelik. Az étlapunkon a hagyományosan hazai ízek mellett, erőteljes nemzetközi befolyást is lehet már érezni. A gulyásleves, a hortobágyi palacsinta vagy a harcsapörkölt mellett a hozzánk betérő vendégek megkóstolhatják például a legendás francia Vichyssoise levest, a különleges Rossini burgert vagy háromféle burratát tartalmazó tálunkat. Büszke vagyok arra, hogy vendégeink az étterembe belépve azonnal megérzik a hamisítatlan Zazie-flowélményt, ahol az ízek mellett a díjnyertes belsődizájn és a természet közelsége is magával ragadja őket
– mondta Bíró Dániel a Zazie séfje az Operaházban megrendezett Michelin-gálát követően.
Zazie Bistro&Bar