Egy filmes csapó

Minden idők 3 legjobb musical filmje

Bár a musical film műfajától sokan tartanak, mi vettük a bátorságot és listába szedtük a TOP3 legjobb film musicalt, amit mindenkinek kötelező lenne legalább egyszer látni.


Chicago (2002)

A Chicagoban minden megvan, ami kell egy jó musicalhez: gyilkosság, szex, jazz, gin és perszeChristine Baranski. A bűnözés burjánzik, a pia folyik, ahogyan a lehetőség is, hogy Renee Zellweger és Catherine Zeta-Jones jobbnál jobb dalokat énekeljen. Az 1920-as évek Chicagójában játszódó film musical az "All That Jazz"-el indul, ami a vágás és a koreográfia miatt sokak kedvenc nyitójelenete.

A film, amely az 1975-ös Broadway-show adaptációja, nem véletlenül nyert hat Oscar-díjat, köztük a legjobb filmnek járót. Vicces, szexi és okos, anélkül, hogy túlságosan indokolatlanul vagy öncélú lenne, a téma pedig időtálló.

La La Land (2016)

Míg mindenki Ken streamelésével van elfoglalva, addig felhívnánk a figyelmet egy kicsit régebbi, de annál is jobb Ryan Gosling-klasszikusra, a Kaliforniai álom című musicalre. A 2016-os La La Landben Gosling egy szerencsétlen jazz-zenészt alakít, aki beleszeret egy fiatal színésznőbe, Miába (Emma Stone). És bármennyire is a páros szerelmi története áll a musical középpontjában, egyben egyfajta szerelmeslevél is a régi idők musical filmjeihez, amelyeken sokan felnőttünk.

Grease (1978)

Mai szemmel nézve a Grease musical több sebből is vérzik, azonban a klasszikusok nem véletlenül klasszikusok, a Grease márpedig az. Ez a musical volt John Travolta kezdete a filmvásznon és bár lehet, hogy nem öregszik tökéletesen, de épp elég nosztalgikus ahhoz, hogy a legjobbak közé sorolhassuk.

Nyitókép: Fotó: Unsplash/Jon Tyson

(Bustle)