Netflix, telefon és popcorn

3+1 film a Netflixen, amit látnod kell, ha a fantasyk szerelmese vagy

A valóság sokszor borzasztóan unalmasnak és monotonnak tűnhet. Ezeken a napokon jól esik kicsit kikapcsolódnunk és kiszakadnunk a szürke hétköznapokból, amihez remek segítséget tudnak nyújtani a fantasy-filmek és sorozatok. Összegyűjtöttük a Netflix kínálatában megtalálható 3+1 legjobb sorozatot ebben a kategóriában.


Locke & Key - Kulcs a zárját

A Locke & Key eredetileg fantasy-sorozatnak mondható, bár számos horror elemet hordoz, melyek túlmutatnak az egyszerű ijesztgetésnél. A speciális effektek, mint amilyen a hang is, azok az elemek, amelyekkel a sorozat rá tud licitálni versenytáraira.

A Locke-család egy traumatikus haláleset után költözik vissza családi házába, ahol egyre furcsább dolgokat tapasztalnak. A Locke-gyerekek, Tyler, Kinsey és a legkisebb Bode kulcsokat találnak, amelyek a szupererőtől a gondolatolvasásig terjedő képességeket hordoznak. Azonban ezek a kulcsok jó néhány galibát okoznak és ezek okozzák a sorozat bonyodalmát.

The Witcher - Vaják

A The Witcher, azaz a Vaják sorozata már nem csak hanghatásban, hanem a képi világában is rendkívül színvonalas lett. A harci koreográfiák, amelyeket egy-egy akció jelentnél láthatunk, emelik a sorozatot a legjobbak közé. A színészek látványosan elképesztő munkát végeztek, hogy mozdulataik a lehető legtermészetesebbnek tűnjenek az ilyen jeleneteknél.

Ha szeretted a Trónok harcát, akkor a Vaják a te sorozatod lesz!

Outlander - Az idegen

Az Outlander sorozata Claire Randall, a második világháborús ápolónő történetét meséli el, aki visszautazik az időben az 1740-es évek Skóciájába, és beleszeret Highlanderbe. A műsor mesterien ötvözi a történelmi fikciót, drámát és egy nagy adag romantikát, amivel az elmúlt évtized egyik legmaradandóbb és magával ragadóbb fantasy-műsorává vált.

Stranger Things

A Stranger Things sorozata egy fiktív amerikai kisvárosban, Hawkinsban játszódik, melynek idilli nyugalmát az első évadban a 12 éves Will Byers eltűnése bolygatja meg. A fiú megtalálására barátai és családja tesznek önálló kísérletet, miközben egyre több megmagyarázhatatlan és ijesztő természetfeletti dolgok történnek velük.

Az amerikai sorozat, mely az 1980-as évek hangulatát idézi számtalan kritikusi elismerést kapott. A Stranger Things azonnal magával ragad és szinte szünet nélkül nézeti magát a rajongókkal.

Nyitókép: Shutterstock