Netflix

5 különleges horrorfilm a Netflixen, ha egy kis borzongásra vágynál

Az előttünk álló őszi (és téli) bekuckózós estékre érdemes összeírni pár megnézendő filmet különféle zsánerekből. Ehhez segítségképp most összegyűjtöttünk pár olyan nem mindennapi horroralkotást, amelyet a Netflixen pár kattintás után már el is indíthatsz.


A gróf (2023)

A főleg életrajzi filmjeiről (Jackie, Spencer) ismertPablo Larraín író-rendező tavalyi alkotása a horror és a fekete komédia műfajainak abszurd keveréke.

A lenyűgöző beállításokkal és képekkel operáló A gróf középpontjában Augusto Pinochet, a '70-es és '80-as évek Chiléjének kegyetlen diktátora áll.

A főszereplő – aki a valóságban saját népének ezreit kínoztatta és gyilkoltatta meg – itt egy 250 éves vámpír, aki készen áll arra, hogy szögre akassza végre a köpenyét, és meglelje halálának módját.

Nappali műszak (2022)

Ha egy könnyed szórakozásra vágynánk, ez a közel 2 órán át tartó vámpíröldöklés lesz a tökéletes választás.

A történet szerint a medencetisztítónak álcázott vámpírvadász (Jamie Foxx) nap mint nap vérszívókra vadászik, a fogukért kapott pénzzel pedig egy célja van: eltartani 10 éves lányát. A főszereplőnk azonban kalamajkába keveredik társával együtt (Dave Franco), amikor egy alvilági vámpírhálózatra bukkan.

Kinek a háza? (2020)

A Kinek a Háza? című pszichohorrorban egy, a háború sújtotta Dél-Szudánból az Egyesült Királyságba menekülő pár, Bol és Rial költözését és beilleszkedését követhetjük nyomon.

A kezdeti béke után az új otthon és a csendes angol kisváros azonban egyre furcsább kezd lenni, a főszereplőink pedig rá is ébrednek, hogy képtelenek elmenekülni múltjuk szellemei elől.

A platform (2019)

Erről a kizárólag erős gyomrúaknak ajánlott spanyol alkotásról valószínűleg sokan hallottak már. A történet helyszínéül szolgáló külvilágtól teljesen elzárt, függőleges börtön egyetlen elv szerint működik:

a felsőbb szinteken lévők a kelleténél több ételt kapnak, az alsóbb emeleteken lévők pedig csak a fentebbi szintek által meghagyott maradékok közül szemezgethetnek.

A kapzsiság és az emberi természet legrosszabb ösztöneit mutatja be A platform, amely kétségtelenül nehéz néznivaló, de az is biztos, hogy jó ideig elgondolkodhatunk majd rajta a stáblista után.

Október 4-én pedig érkezik is a folytatás a Netflixre.

A bébiszitter (2017)

Szülei elutaznak pár napra, így a 12 éves, már lányok után is egyre inkább érdeklődő Cole-t Bee-re (Samara Weaving), a kedvesnek tűnő bébisziterre bízzák.

A kisfiú lefekvés után leskelődni kezd a lány után, aki barátaival épp házibulit tart a ház nappalijában. Amilyen sötét fordulatok pedig innentől bekövetkeznek, arra egyikünk se gondolna a film első percei után.

A bébiszitter a tinidrámák és vígjátékok műfajait kifigurázó alkotás, amely paródiaként, de horrorként is jól működik. Ha pedig végeztünk az első résszel, a másodikat is megnézhetjük, ahol már napjaink egyik szupersztárja, Jenna Ortega is feltűnik.


Forrás: Harpersbazaar

Nyitókép: Samet Özer/Unsplash