You, 4. évad, jelenetkép

Hatalmas bejelentést tett a Netflix a You 5. évadával kapcsolatban

Több mint egy éve már, hogy a You 4. évadában Joe Goldberget lenyűgöző sebességgel száguldozott London utcáin. Akkor, 2023 februárjában a romantikus gyilkos megpróbált új életet kezdeni távol az amerikai vérontás nyomvonalától: egyetemen tanított, és elegáns bárokban lógott.


A brit nyugalom buborékja azonban hamar kipukkadt. Az évad végére Joe felismerte és elfogadta a szívében rejlő erőszakos alteregót, és az Egyesült Államokba költözött gazdag örökösnő barátnőjével, Kate-tel. A zárójelenetben úgy tűnik, mintha valamiféle hatalmi párossá váltak volna − bár ennek a hatalomnak a természetét még nem erősítették meg, így a You 5. évadának története nyitott marad. Vajon Joe örökre megússza a bűncselekmények egyre növekvő listáját? Vajon Kate képes lesz őt a jó útra terelni? És Love Quinn visszatérhetne valahogy a halálból?

Bár a cselekmény részleteit titokban tartották, a héten egy hatalmas You 5. évad bejelentés történt. Az X-en − korábban Twitter − a Netflix hivatalos fiókja megosztott egy fotót, amelyen Penn Badgley, mint rémálmaink zaklatója, lazán, gondtalanul megy át az úton New Yorkban.

A kép mellett a felirat így szólt:

Kiszúrva: Joe Goldberg New Yorkban. A YOU 5. és egyben utolsó évadának forgatása folyamatban van.

Az ötödik évad egyben az utolsó is lesz, a showrunner, Sera Gamble a Hollywood Reporter podcastnek így nyilatkozott erről:

Soha senkinek nem állt szándékában, hogy ezt a sorozatot a földbe döngöljük. Amikor végeztünk, akkor végeztünk, és összepakolunk. Már a Pennnel folytatott korai beszélgetések során sem az volt az elképzelés, hogy örökké csak epizódokat gyártunk, hanem az, hogy úgy érezzük, elmeséltük a teljes történetet. Nem próbáljuk Joe-t valamiféle hősként eladni. Ez egy olyan sorozat, amely az egyszereplős sorozatok hagyományát követi, egy fickóval, aki egyre rosszabb dolgokat tesz. Az a szép benne, hogy amikor az ő íve befejeződik, akkor a sorozat is befejeződik.

Egy nemrég megjelent videóban Penn Badgley utalt arra, hogy Joe világa felborulhat a You 5. évadában:

Mindannyian tudjuk, hogy sok elvarratlan szál van Joe múltjából. A kérdés az, hogy ki vagy te valójában?

A You 5. évadának bemutatódátumát még nem erősítették meg.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia