Margot Robbie a Barbie című filmben

Noah Baumbach szörnyű ötletnek tartotta a Barbie-filmet

Nem volt kedve elvállalni a Barbie forgatókönyvét, mert fenntartásai voltak.

A Greta Gerwig által rendezett Barbie társforgatókönyvírójaként jegyzett Noah Baumbach nemrég arról beszélt, hogy először szörnyű ötletnek tartotta a Barbie megírását.

„Azt gondoltam, hogy 'egyáltalán nem értem, hogy lesz ez jó'. Egy darabig elzárkóztam tőle, és valahányszor [Greta] felhozta, mindig azt mondtam: 'Ki kell szabadítanod minket ebből. Aztán beütött a világjárvány”

– nyilatkozta Baumbach a Writers Guild of America West (WGA), az amerikai forgatókönyvírók céhe egy vetítésén a Varietynek.

Gerwig szerint Baumbach fő problémája az volt, hogy a Barbie-nak nem volt története.

Nincs karakter és nincs történet, miért akarod ezt csinálni? Nincs belépési pont. És ő meg olyan mellékes hívásokat intézett, hogy megpróbáljon kihúzni minket belőle

– emlékezett vissza Gerwig Baumbach szavaira.

Miután azonban Gerwig megmutatta Baumbachnak az általa írt forgatókönyv első oldalait, érezte úgy, hogy érdemes lenne elvállalni a projektet.

„Az volt, hogy Barbie felébred az álomházában, majd kijön a hátsó kertjébe, és találkozik valakivel, aki beteg és haldoklik. Elolvastam ezeket az oldalakat, és azt gondoltam: 'Most már értem, miről van szó'. A film a halandóságod elfogadásáról és annak egész zűrzavaráról szól, szóval izgalmas volt”

– mondta Baumbach.

Hozzátette, a Gerwiggel közös írási folyamat arról szólt, hogy megpróbálták szórakoztatni és viccekkel feldobni egymást.

„Aztán ez volt a legszórakoztatóbb, amit szerintem bármelyikünk valaha is csinált, nem igaz? És aztán egy bizonyos ponton azt mondtam: 'Azt hiszem, ez a legjobb dolog, amit valaha írtunk'. Mindig is eleget tudtam ahhoz, hogy csak azt kövessem, amit Greta mond, szóval még a nyafogásom és lázadásom ellenére is valahogy tudtam: 'Hát, ha ő tényleg hisz benne, akkor van benne valami'.”

Gerwig korábban arról is beszélt, hogy a Barbie-film producerével és főszereplőjével, Margot Robbie-val már azelőtt megállapodott a produkció elkészítéséről, mielőtt Baumbachnak elmondta volna.

„[Margot] odajött hozzám, és azt kérdezte: 'Érdekelne téged, hogy ezt megírjuk?' Én pedig azt mondtam: 'Igen!' Aztán azt mondtam: 'És Noah is szeretné megírni'. Noah-val pedig még nem igazán beszéltem akkor erről. Nem tudom! Azt hiszem, volt egy hat hónapos kisbabám, amikor igent mondtam? És nem feltétlenül én irányítottam mindent nála... 2020 márciusában volt, amikor Noah megkérdezte: 'Meg kell írnunk egy 'Barbie'-filmet?' Én azt mondtam: Igen. Erre ő: 'Nekem nincs semmilyen ötletem erre! Miért nem szerződtettél le minket, hogy valami mást írjunk?' Erre én: 'Mert van egy megérzésem. Kedvelem Margot-t és van egy megérzésem."