A Magyar Állami Operaház A Diótörő című előadása

Két és fél napig ingyen elérhető lesz az Operaház A diótörő előadása

Karácsonyi ajándékként bárki számára elérhetővé teszi A diótörő balettprodukció egy korábban rögzített felvételét a Magyar Állami Operaház, amely ünnepi videóklipet is készített társulata közreműködésével.

„A diótörő szinte már nem is balett, hanem egyfajta rítus, ami része lett a családok tízezreinek karácsony táján. Aki nem tud eljutni személyesen az előadásra az Operaházba, annak 24-én, szenteste 16 órától lehetővé tesszük, hogy megtalálja a világhálón és a legjobb minőségben élvezhesse"

– mondta Ókovács Szilveszter főigazgató az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Mint kifejtette, a megtekintési lehetőség december 26. éjfélig, tehát két és fél napig áll rendelkezésre.

​Emellett mintegy száz közreműködővel készült egy videoklip egy francia eredetű karácsonyi dalra, amely az Opera közösségi oldalán tekinthető meg, mely kicsit betekintést ad a várakozás időszakában lévő Operáb.

A karácsonyi videóklipet az Operaház Adolphe Adam Cantique de Noël (O Holy Night) című karácsonyi dalára készítették.

Ókovács Szilveszter kiemelte, nyitott a lehetőség arra, hogy karaoke változatban bárki rögzítse a dalt családjával a hozzáférhetővé tett zenei alapra, a kiadott magyar szövegre és kottára. A legjobb visszaküldött családi videoklipek készítői értékes nyereményekben részesülnek. A hang- vagy videófelvételeket a közreműködők megjelölésével 2022. január 3-ig várják a jatek@opera.hu e-mail-címre.

(MTI)

Nyitókép: Instagram / operabudapest