Robert Downey Jr.

Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel az Oppenheimer-filmben

Matt Damon és Robert Downey Jr. is szerepel Christopher Nolan új életrajzi filmjében, amelyet az atombomba egyik atyjának tartott Robert Oppenheimerről forgat.

Christopher Nolan sztárszereposztással készíti a Oppenheimer című filmet, mely a tervek szerint 2023 júliusában kerül a mozikba. A főszerepet Cillian Murphy ír színész kapta, Oppenheimer feleségét, Katherine-t pedig Emily Blunt játssza. A közleményből nem derült ki, hogy Matt Damon és Robert Downey Jr. kit alakítanak majd.

A forgatókönyv részleteit sem osztották meg a nyilvánossággal, de Nolan valószínűleg arra koncentrál majd, hogyan folyt a nukleáris fegyver kifejlesztése a Manhattan-terv tudósaival. Ezt támasztja alá, hogy a százmillió dolláros (31 milliárd forint) költségvetésű filmet forgalmazó Universal Pictures olyan „epikus thrillerként" festette le a produkciót, amely feltárja a közönség előtt a paradoxont: Oppenheimernek „kockáztatnia kellett, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmenthesse".

Oppenheimer (1904-1967) irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet. A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor az elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

A Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok közöttet is rendezőként jegyző Nolan Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve nyomán forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek, a film bemutatását 2023 júliusára ígérték.

(MTI)