A House of Gucci című film plakátja

Guccinak lenni nem csak fényűzés és pompa

Új ízelítő érkezett a House of Gucci című filmhez.

November végén mutatják be a mozikban Ridley Scott a Gucci család történetét bemutató House of Gucci című filmjét, melynek új előzetesében többek közt megtudhatjuk, hogyan találkozott az olasz divatház vezetője egykori feleségével.

Maurizio Gucci (Adam Driver), a Gucci-divatház alapítójának unokája és Patrizia Reggiani (Lady Gaga) kapcsolata óriási szerelemként indult, melyet Maurizio apja, Rodolfo Gucci nagyon nem nézett jó szemmel. Azt gondolta, Reggiani fia örökségére akar lecsapni, így ahogy csak tudta, próbálta megakadályozni esküvőjüket. A pár végül összeházasodott, és viszonylagos nyugalomban teltek házaséveik, egészen addig, míg Rodolfo meghalt és Maurizio átvette a cég feletti irányítást.

Reggianinak egyre inkább nem tetszettek férje döntései a cégben, miközben ő egyre kevésbé szólhatott bele azokba. Maurizio egyre kevésbé törődött családjával, majd elutazott Firenzébe, ahonnan sosem tért haza, miután összejött egy Paola Franchi nevű nővel. Nem sokkal később beadták a válás papírokat Reggianival, aki lelkileg kikészült attól, hogy férje elhagyta.

A nőnél 1992-ben agytumort diagnosztizáltak, mellyel megműtötték. Ezután többször azzal fenyegetőzött, hogy megöli volt férjét. 1995. március 27-én tényleg megölték Guccit, a rendőrség pedig azonnal Reggianit gyanúsította. A bíróság szerint a volt feleség megbízott egy bérgyilkost, hogy végezzen Maurizióval. Patrizia Reggiani 26 éves börtönbüntetéséből 2014-ben szabadult.

Lady Gaga és Adam Driver mellett Al Pacino, Jared Leto és Salma Hayek is szerepelnek a filmben, mely november 26-án debütál a mozikban.