Oscar-díjazottak 2023-ban

Íme a 2023-as Oscar-díjátadó legjobb pillanatai!

Az idei Oscar-díjátadó a meglepetések éjszakája volt. Több örömteli pillanatot, nevetést és meghatódást okoztak az előadók és a díjazottak. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttük a 6 legjobb részletet a 2023-as gáláról, ha esetleg lemaradtál volna az élő közvetítésről.


1. Jimmy Kimmel viccei és monológja

Jimmy Kimmel tapasztalt műsorvezetőként pontosan tudta, kivel érdemes viccelődni és mikor. Ennek köszönhetően életvidám hangulatot varázsolt az estély színhelyére. Többek között meglepő vicceket mesélt Tom Hanks és Austin Butler párosáról, akik együtt játszottak az Elvisben. Ezen felül azt is mondta a versenyzőknek, hogy mindenki törekedjen a 45 másodperces határ betartására a köszönőbeszédeknél, máskülönben az RRR című film táncosai fogják lekísérni őket a színpadról.

2. Ke Huy Quan díjazása és köszönőbeszéde

Ke Huy Quan a legjobb férfi mellékszereplőnek járó aranyszoborral térhetett haza. Megható beszédében elsősorban szerelmének mondott hálát, illetve reményt adott minden olyan nézőnek, akik már fel akarják adni az álmaikat.

„Azt mondják, ilyen történetek csak a filmekben vannak. Nem tudom elhinni, hogy ez velem történik. Ez az amerikai álom. Mindent életem szerelmének köszönhetek. A feleségemnek, Echónak, aki 20 éven keresztül azt mondta nekem, hogy egy nap eljön az én időm is. Az álmokban hinni kell. Én majdnem lemondtam az enyémről. Mindannyiótoknak odakint. Kérem, tartsátok életben az álmaitokat."

3. Jamie Lee Curtis első Oscar-díja

A 64 éves színésznő idén először nyert Oscart a Minden, mindenhol, mindenkorban nyújtott alakításáért. Beszédében szüleinek és szakmai segítőinek mondott köszönetet. Mindezek előtt viszont el kellett halkítani a neki tapsoló közönséget, amit egy nem mindennapi módon, kifejezetten humorosan tett meg.

Egy korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan utasította csendre a közönséget.

4. Rihanna éneklése

Rihanna sztárfellépőként a Lift Me Up című számát énekelte el, mely a Fekete Párduc 2. című Marvel-filmben hangzott el. Az éneklés és az előadás fényét csak tovább növelte a közben mutatott vágókép, melyen az énekesnő párja, A$AP Rocky volt látható. A két híresség idén várják második gyermeküket.

5. Michelle Yeoh beszéde

Michelle Yeoh történelmet írt azzal, hogy elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat színes bőrű színésznőként. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, miért is ennyire különleges ez a díjazás az Oscar-díjátadó történelmében. Beszédében így szólt a rajongóihoz:

„Az összes kisfiú és kislány számára, akik hozzám hasonlóak és néznek ma este, ez a remény és a lehetőségek jelzőfénye. Ez a bizonyíték arra, hogy az álmok valóra válnak."

6. Sarah Polley győzelme

Polley a Woman Tolking című filmért nyerte el a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó aranyszobrot.

„A filmünk utolsó sorát egy fiatal nő mondja egy újszülöttnek, és azt mondja: »A te történeted más lesz, mint a miénk.« Ez egy ígéret, egy elkötelezettség és egy horgony, és ezt szeretném minden erőmmel elmondani a három hihetetlen gyermekemnek, Eve-nek, Islának és Amynek, miközben utat törnek maguknak ebben a bonyolult, gyönyörű világban”

— olvashatjuk a PureWow cikkében.

Nyitókép: Getty