A Coda című film stábja a 2022-es Oscar-gálán

6 fantasztikus pillanat az idei Oscar-gáláról, mely háttérbe szorult Will Smith pofonja után

Az idei díjátadó is bővelkedett csodálatos ruhakölteményekben, megható pillanatokban és hatalmas extázisokban, ahogy azt a korábbi években is megszokhattuk. A legtöbb esemény viszont háttérbe szorult Will Smith és Chris Rock balhéja után, ezúttal viszont szeretnénk kicsit előtérbe helyezni őket.


1. Az újratalálkozások

Mindannyian szeretjük látni kedvenc filmjeink szereplőit újra találkozni, ebben pedig idén sem volt hiány. Először a Pókember: Nincs haza út két sztárját, Zendayat és Andrew Garfieldet láthattuk a vörös szőnyegen nevetgélni, majd a színpadon többek között a Zsákolj, ha tudsz! című film szereplői is viszont látták egymást, valamint a Ponyvaregényben együtt játszó Uma Thurman, Samuel L. Jackson és John Travolta is adott át díjat, ahol Thurman és Travolta újra eljárták ikonikus táncukat.

2. Betty White emléke

2021 decemberében elhunyt Betty White. A díjátadón Jamie Lee Curtis szólt pár mondatot, valamint egy vendéget is vitt a színpadra. Egy kutya társaságában állt ki a meghívottak elé, és arra buzdította az embereket, hogy fogadjanak örökbe, ahogyan azt White is szerette volna. Beszédében így emlékezett meg a néhai színésznőről:

„Nemcsak egy Öreglány volt, hanem egy legenda, aki minden szobát feldobott, ahová belépett, és mosolyt csalt mindazok arcára, akik a képernyőn nézték. Közel egy évszázadon keresztül nap mint nap olyan nő volt, aki nemcsak a kétlábú barátaival, hanem az ilyen állatokkal is nagyon sokat törődött."

Betty White legjobb film- és sorozatbéli cameo szerepeiről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

3. Ukrajna békéjéért tartott néma csend

Az Ukrajna és Oroszország közti háborús helyzet miatt a gálán egy perces néma csendet tartottak a halottak, menekültek, valamint a bajba került emberekért. A megható pillanat előtt az ukrán származású Mila Kunis színésznő mondott pár szót a történésekről.

4. Gyorsrandi

Regina Hall a nagy eseményt megragadta arra, hogy egy gyorsrandit tartson a jelenlévő emberek között. Ennek során több embert is felhívott a színpadra, ahol elmondása szerint csak vészhelyzetben szeretné tesztelni a szerencséseket. Ilyen még egészen biztos nem volt az Oscar történelmében.

5. Tisztelgés a 60 éve folyamatosan újraalkotott James Bond előtt

„Míg mi mindent megtettünk azért, hogy a saját sportágainkban a játékszabályokat megváltoztassuk, nem kérdés, hogy James Bond több mint fél évszázadon keresztül befolyásolta a kultúránkat, a filmek kinézetét és színvonalát"

— olvashatjuk Kelly Slater szavait, aki két társával, Tony Hawk és Shaun White sportolókkal közösen méltatta a James Bond-filmeket.

A franchise már 60 éve folyamatosan bővül, és okoz felejthetetlen pillanatokat a mozitermek közönségeinek. A jeles évforduló alkalmából a rendezők egy külön szegmenst szántak a tisztelgésre, amely során egy összevágott videót is lejátszottak.

6.A CODA című film győzelme

A Coda egy siket család életét mutatja be, ahol a fiatal lány az egyetlen, aki hall. A sztoriban az ő beilleszkedési folyamatát kísérhetjük végig az iskolás éveiben, valamint azt is, hogy mennyire fáj neki elhagyni családját, hogy követhesse az álmait. Az alkotás három díjat is elnyert az idei gálán, melyek közül az egyik a legjobb férfi mellékszereplőnek, vagyis Troy Kotsurnek járt. Köszönőbeszédében jelnyelvvel mondott hálát édesapjának majd a közönség a siketek tapsolásával ünnepelte a díjazottat.


Nyitókép: Instagram/cinemate_canal
Forrás:
Marie Claire