A Harry Potter és a Titkok Kamrájának egyik jelenete

5 pillanat a Harry Potter-filmekben, melyek egyszerűen csak frusztrálóak

Kevés olyan ember van, aki ne imádná Harry Potter varázsvilágát, viszont többszöri újranézésre rengeteg olyan jelenetet és történést lehet felfedezhetünk a filmekben, melyek frusztrálóak vagy éppen nagyon kiábrándítóak. Alábbiakban ezekből szedtünk össze öt kiváló példát.


1. Ron és az ő hozzáállása

Sok rajongóban megfogalmazódott már a gondolat, hogyan fér meg egy ilyen ügyetlen varázsló olyan tehetséges fiatalok mellett, mint Harry és Hermione. A részekben rendszeresen láthatjuk, ahogy a fiatal Weasley fiú nem veszi komolyan a tanulmányait, lustálkodik, vagy éppen az osztály bohócaként viselkedik, ebből kiindulva pedig egyértelmű, hogy nem ő a legügyesebb pálcaforgató a varázsvilágban. Ahány ember, annyi személyiség, mégis kiábrándító ekkora nemtörődömséget látni. De legalább vicces!

2. Hermione túlzott bátorsága

Bár kétségtelenül Hermione volt a legokosabb minden diák közül az iskolában, néhány esetben igazán ostobán viselkedett, főleg, amikor bátor próbált lenni. A második részben természetesen megoldotta az ügyet azzal, hogy megtalálta a baziliszkusz jellemzőit egy könyvben, viszont utána egyedül próbálta megoldani az ügyet, ami bajhoz is vezetett.

3. Harry megmenti Cedricet, ezzel pedig a halálát okozza

Bár egyértelmű, hogy főszereplőként helyesen kellett cselekednie, érdekes belegondolni, hogy talán túlélte volna a versenyt, ha Harry magára hagyja, és tovább megy a kupáért. Lehet, hogy Cedric amúgy sem élte volna túl — hiszen a Trimágus Tusa hosszú éveken keresztül magas áldozatszámairól volt nevezetes —, de Harry „segítsége” nélkül talán lett volna még esélye.

4. Harry végignézi Dumbledore halálát

A rajongókat szinte megőrjítette a tudat, hogy Harry tétlenül végignézte igazgatója és mentora meggyilkolását. A történet végére mindenkinek egyértelművé válhatott, hogy milyen stratégiai céljai voltak annak, hogy minden így történjen, viszont akkor is bosszantó látni a tétlen fiút. A könyvek természetesen érthetőbb választ adnak az eseményre (az öreg mágus kőbálvánnyá változtatta egy átokkal), de ez a filmekben nem kerül kifejtésre.

5. Bellatrix megkínozza Hermionét

A korábbi epizódokban tisztán látszik, hogy a fiatal varázslólány szinte minden helyzetre ki tud találni valami okos cselt vagy varázsigét, Bellatrix kínzásából azonban mégsem tud menekülni saját erejéből. Érthető, hogy egy erős sötét varázslóval volt dolga, de a korábbiak alapján egyszerűen megoldhatta volna a helyzetet.