A nő az ablakban (2015)

A 6 legjobb pszichológiai thriller, amit most a Netflixen találsz

Nem a horrorfilmek az egyetlen olyan műfaj, amely miatt hetekig a félünk a sötétben és baljós bohócokról álmodunk. A pszichológiai thrillerek ugyanolyan félelmetesek, mert a saját elménk bonyolult összefüggéseibe hatolnak. Popcorn pattogtatásra fel, íme a Netflix 6 legizgalmasabb pszichothrillere!


1. Megrepedve (2019)

Előre készülj fel, hogy ez a film az agyadra fog menni. Miután felesége, Joanne (Lily Rabe) találkozik egy kóbor kutyával, és sérüléseket szenved, Ray (Sam Worthington) és lányuk úgy döntenek, hogy kórházba viszik a nőt. Miközben Joanne orvoshoz megy, Ray elalszik a váróban. Amikor felébred, azt látja, hogy mind a felesége, mind a lánya eltűnt, és úgy tűnik, a kórházban semmi nyomuk.

​2. A platform (2019)

Ha szereted a disztópikus thrillereket, akkor A platform egy igazi csemege lesz számodra. Ebben a lebilincselő filmben a rabokat egy vertikális önkezelő központban, más néven a „gödörben" tartják fogva. A toronyszerű épületben jellemzően emeletenként ereszkedik lefelé a bőséges élelem, így az alsóbb szinteken lévő rabok éhen halnak, míg a felsőbb szinteken lévők szívük szerint esznek.

​3. A lány a vonaton (2021)

A 2016-os rémisztő film (ami eredetileg Paula Hawkins azonos című könyvén alapul) bollywoodi remake-je hamar a Netflix tízes toplistájának elejére ugrott. Parineeti Chopra játssza Mira Kapoor szerepét, aki mindennapi ingázása során megfigyel egy látszólag tökéletes párt. Ám egy nap nyugtalanító eseménynek lesz szemtanúja, aminek következtében egy gyilkossági ügybe is keveredik.

​4. Hétvégi kirándulás (2014)

Beth (Leighton Meester) a legjobb barátnőjével, Kate-tel (Christina Wolfe) Horvátországba utazik kikapcsolódni. Ám amikor Kate egy bulizós éjszaka után rejtélyes módon eltűnik, Beth-re hárul a feladat, hogy kiderítse, mi történt valójában. Ahogy azonban egyre közelebb kerül az igazsághoz, nyugtalanító titokra bukkan.

​5. Madarak a dobozban (2018)

A Josh Malerman azonos című bestseller regénye alapján készült film egy olyan közösségben játszódik, ahol az embereket öngyilkosságra készteti, ha szemkontaktust létesítenek a legrosszabb félelmeik megnyilvánulásával. Malorie Hayes (Sandra Bullock) eltökélten keresi a menedéket nyújtó helyet, és két gyermekével elindul egy félelmetes utazásra − miközben bekötött szemmel jár.

​6. A nő az ablakban (2015)

Alány a vonaton Joe Wright által újragondolt változatában egy agorafóbiás gyermekpszichológus, Dr. Anna Fox kémkedni kezd új szomszédai, a Russell család után. Amikor azonban szemtanúja lesz egy brutális bűnténynek a lakásukban, arra gyanakszik, hogy az elméje játszik vele − köszönhetően az alkoholfüggőségének és a gyógyszereinek. A szereplők között megtalálható Julianne Moore, Amy Adams és Gary Oldman is.

Nyitókép: Profimedia

Forrás: PureWow