Fekete Giorgo a Művészetek Völgyében

A Quimbyvel és a Carson Comával jön a nyár legszínesebb 10 napja

Teljes a Művészetek Völgye programja, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat a nyár legszínesebb 10 napjára Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljára három év után tér vissza a Quimby, a Csík zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal a fesztiválon is bemutatja A Dal a miénk2.0: Új dalokkal újratöltve c. műsorát, itt ünnepli 10. születésnapját a Bagossy Brothers Company, izgalmas, „Völgy Special” show-val készül a 20 éves Punnany Massif, a Cirque du Tókertben lép fel Zorán, de a Carson Coma és a Bëlga is fellép többek között.

A 32. Művészetek Völgye immáron teljes programjából kiderül, hogy a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Budapest Bár, a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Margaret Island, a Lóci Játszik és a Vad Fruttik is fellép a fesztiválon.

A fesztiválon a könnyűzene mellett a jazz, a folk, a klasszikus-, a komoly- és a világzene is helyet kap. Ez jól érezhető a Harcsa Veronika Udvar műsorán is, ahol bár a jazz jelenti a fősodort, de Veronika legfrissebb előadókból is válogat. Idén többek közt az Analog Balaton, Barkóczi Noémi, Ester Wiesnerova, a Modern Art Orcheastra, a Jazzbois, a Karaván Família és természetesen Veronika Gyémánt Bálinttal közös formációja is fellép itt. Az udvar ezúttal új helyszínen, a természethez még közelebb, a Malom-parton várja a fesztiválozókat.

M\u0171v\u00e9szetek V\u00f6lgye

Fotó: Fekete Tibor Kristóf

Műs újdonságok is várják a fesztiválozókat, a Kert szellemiségét viszi tovább, de nagyobb nézőtérrel, ezúttal is a legizgalmasabb, legfrissebb hazai előadókkal készül a taliándörögdi Lőtér, ahol többek közt a Mörk, a Hundred Sins, a 4S Street, a Cloud9+, a Random Trip és a 30. születésnapját ünneplő Anima Sound System is látható lesz majd.

A Kaláka Udvar számos irodalmi programmal és koncerttel készül: a Sebő-együttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Rutkai Bori banda, Wolf Kati, Gryllus Vilmos, a Kaláka és Lackfi János is fellép, míg a Világzene Udvarban a Góbé, a Kerekes Band, Palya Bea, a Cimbaliband, a Besh o droM és a Los Orangutan szórakoztatja a fesztiválozókat.

További információ és jegyek itt.

Nyitókép: Sípos József