Rebel Wilson a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a dél-franciaországi Cap d'Antibes-ban 2023. május 25-én

Rebel Wilson tudatosan nézett ki csúnyán a szerepekért

A színésznő állítása szerint pályafutása kezdetén azért csúnyította el magát, mert így volt meg a legnagyobb esélye arra, hogy komikus szerepeket kapjon.


Rebel Wilson a Sunday Timesnak elmondta, hogy a Tökéletes hang című filmtrilógiában nyújtott áttörő alakítása miatt szerződési záradékot kapott arra, hogy 2012 és 2017 között nem fogyhat. A filmekben Kövér Amy karakterét alakította. A színésznő elmondta, hogy a szerep részben ahhoz vezetett, hogy szándékosan tűnt kevésbé vonzónak, hogy sikereket érjen el a vígjátékokban.

„Szerettem volna valamit kihozni magamból, nagy karriert befutni és sok pénzt keresni. Tudtam, hogy nem fognak komolyan venni, mint egy Cate Blanchettet vagy Nicole Kidmant, de hamar rájöttem, hogy minél nagyobb vagy, annál többet nevet a közönség. Szóval kilógott a hasam, és extra miniszoknyát viseltem a színpadon, smink nélkül, olyan dolgokat, amitől anyám elborzadt. Nagyon tudatos döntés volt, hogy csúnyán nézzek ki. Ez is a tervem része volt”

– fogalmazott.

Rebel Wilson \u00e9s Sacha Baron Cohen az Agyas \u00e9s agyatlan c\u00edm\u0171 film egyik jelenet\u00e9ben

Fotó: Profimedia

Wilson a Sacha Baron Cohennel kapcsolatos érzéseiről is bővebben beszélt, a 2016-os Agyas és agyatlan című filmjüket karrierje legrosszabb élményének nevezte.

A színésznő nemrég azt állította, hogy a film társszereplője, Cohen, aki a film társírója és producere is volt, „hatalmas seggfej” volt a forgatáson, és azzal fenyegetőzött, hogy megakadályozza Wilson Rebel Rising című memoárja megjelenését. Wilson hozzátette, hogy a színész nyomást gyakorolt rá, hogy meztelenül jelenjen meg egy jelenethez, sőt, arra kérte, hogy dugja fel az ujját a fenekébe a vígjáték kedvéért.

Cohen képviselője az IndieWire-rel megosztott nyilatkozatában cáfolta Wilson állításait.

„Bár nagyra értékeljük a véleménykinyilvánítás fontosságát, ezeket a bizonyíthatóan hamis állításokat közvetlenül cáfolják a részletes bizonyítékok, beleértve a korabeli dokumentumokat, filmfelvételeket és a szemtanúk beszámolóit azoktól, akik jelen voltak az Agyas és agyatlan forgatása előtt, alatt és után”

– áll a közleményben.

Wilson arról is beszélt, hogy a film forgatásán úgy érezte, tiszteletlenül bánnak vele és megalázták a sokat mutató jelmezekkel.

„Kiderült, hogy ez volt karrierem legrosszabb szakmai élménye”

– mondta, hozzátéve, hogy félt felemelni a szavát, nehogy „bajkeverőnek” nevezzék.

Wilson hozzátette, hogy a filmhez készült jelmezeit kifejezetten úgy tervezték, hogy látszódjon az összes narancsbőr a combján, és egy olyan felsőt kapott, ami a karja legkövérebb részét mutatja.

„Mintha valaki olyan lennék, akit ki lehet nevetni és degradálni lehet a mérete miatt. Az egy dolog, hogy ha valaki, aki kövér kihasználja a méretét vígjátékra, de más, ha valaki megaláz.

Nyitókép: Profimedia