Sárkányok háza jelenete

Minden, amit a Sárkányok háza második évadáról tudnunk kell

Az HBO hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint lesz folytatása, azaz második évada is a Trónok harca spin-off sorozatának, a Sárkányok házának.


Bár néhány rajongó szkeptikus volt a sorozattal kapcsolatban, főként a Trónok harca befejező évadja miatt, azonban a nézettségi rekordokat sorba megdöntötte a Sárkányok háza spin-off sorozat. Csak a premier epizód közel tízmillió nézőt hozott az HBO streamingjének. Így érthető, hogy a csatorna úgy döntött, készít egy második évadot is. Lássuk, mit kell róla tudnunk!

Mikor érkezik a második évad?

A műsor nagyszabásának köszönhetően a készítése eltarthat egy ideig, így a második évadra biztosan sokat kell várnunk. Az első évadot 10 hónapig forgatták, mielőtt a vizuális effekteket is hozzáadták volna. Ha a második évad is közel egy év forgatást és még ennyi vizuális effekt munkát igényel, akkor várhatóan a 2024-es nyári/őszi premierre számíthatunk.

A szereplők közül ki tér vissza a második évadba?

A Trónok harca sorozatából kiindulva nehéz megjósolni, hogy melyik szereplő marad életben az első évadban, így azt is, hogy kit láthatunk majd a másodikban. Ha a főszereplők biztonságban maradnak, akkor Olivia Cooke , Alicent Hightower, Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith és Eve Best lesznek láthatóak a második évadban.

Összesen hány évados lesz a sorozat?

Az egyik nagy kérdés a Sárkányok háza sorozatával kapcsolatban az, hogy vajon hasonló sorsra jut-e, mint a Trónok harca sorozata: több évadja lesz, mint amennyi könyv születik a műsor rovására, vagy pont csak annyi?

Szerencsére Condel és Miguel Sapochnik filmrendezőknek már van tervük a sorozat végére. Egy interjú során a páros elárulta, hogy már a sorozat végét tervezik, és egyelőre tartják azt a tervet, hogy a műsor három-négy évados lesz.