Selma Blair a 2019 -es Vanity Fair Oscar-partin

Torokszorító dokumentumfilm mutatja be, hogyan küzd meg betegségével Selma Blair

Megérkezett az Introducing, Selma Blair előzetese.

A mozikban október 15-én, majd a Discovery+ streamingszolgáltatón október 21-én debütáló dokumentumfilm az ott elhangzottak szerint Selma Blair szerint élete utolsó napjait mutatja be. A Kegyetlen játékok és a Dr. Szöszi című filmek színésze legalábbis ezt állítja az Introducing, Selma Blair előzetesében. Rachel Fleit rendező célja az volt, hogy a film a diagnózis elfogadását és a színész állapotának előrehaladását szerette volna megörökíteni.

Blairnél 2018-ban diagnosztizáltak szklerózis multiplexet, akkor már évek óta tapasztalt tüneteket, de sokáig nem tudta, hogy mi a baja.

„Szklerózis multiplexem van. Egyre súlyosabb. Mozgássérült vagyok. Néha elesek. Elejtek dolgokat. Ködös a memóriám. És a bal oldalam útbaigazítást kér egy törött GPS -től. De csináljuk"

– írta akkor egy Instagram-bejegyzésben.

A szklerózis multiplex az agyat és a gerincvelőt érintő betegség, mely látásproblémákat és akár rokkantságot is okozhat. A múlt héten derült ki, hogy Christina Applegate-nél is szklerózis multiplexet diagnosztizáltak. Úgy tudni, a netflixes Dead To Me című sorozat harmadik évadának gyártása, melynek főszereplője Applegate, ideiglenesen leállt.