Jude Law és Robert Downey Jr. a Sherlock Holmes című filmben

Két Sherlock Holmes-sorozat is tervezés alatt áll Robert Downey Jr.-ral

A Robert Downey Jr. főszereplésével készült Sherlock-filmek talán a karakter legnépszerűbb feldolgozásai, a második felvonásnak pedig annyira nyitott maradt a befejezése, hogy azóta várni lehet a folytatásra. Harmadik részről nincs szó, viszont két sorozatot is terveznek a sztori bővítéséhez.


A 2009-es filmben Downey mellett olyan hírességek tűntek fel, mint Jude Law, Rachel McAdams és Jared Harris, a filmet pedig Guy Ritchie rendezte Michael Robert Johnson, Anthony Peckham és Simon Kinberg forgatókönyve alapján. A 2011-es folytatásra a színészek túlnyomó része úgy döntött, hogy ismét magukra öltik szerepüket.

A híres detektív visszatérésére már 10 éve várnak a rajongók, ezúttal pedig lehet, hogy akaratuk beteljesül. A Team Downey produkciós impresszum két készülő szériát is bejelentett, melyekkel a nyomozó világát szeretnék bővíteni, vagy a nyitva hagyott történetet folytatni. Tervek szerint a Warner Bros. televíziós producerként társulna a forgatásokhoz.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Vasember filmekből is jól ismert színész visszatér-e karakteréhez, ugyanis a tervezések, valamint a munkálatok még nagyon kezdetleges fázisban tartanak. Az HBO Max és a Warner Bros. képviselői még nem nyilatkoztak a fejleményekről.

Ezekkel a szériákkal Downey produkciós irodája tovább bővíti a repertoárját. Idáig az HBO Perry Mason, valamin a For Your Own Good című produkcióin dolgoznak, a Netflix Sweet Tooth: Az agancsos fiú című sorozata és sok más kisebb megjelenés mellett.

Forrás: Hypebeast