marvelous mrs maisel csonak to nyaralas

4 sorozat, amiből dizájninspirációkat gyűjthetünk

Nagyon fontos egy sorozatnál, hogy izgalmas legyen a cselekmény, a karakterek pedig jól felépítettek, de az se árt, ha mindeközben nyálcsorgatóan szép enteriőröket nézegethetünk! Alább összegyűjtöttünk 4 olyan sorozatot, amelyekből dizájnötleteket gyűjthetünk.


Big Little Lies

tengerpart homok luxushaz

Fotó: malibuluxuryvacationhomes.com

Izgalmas krimi, erős női karakterek és csupa sztárszereplő (Nicole Kidman, Reese Witherspoon, ZoëKravitz, Laura Dern, és a második évadban Meryl Streep is csatlakozott). Bár a kaliforniai Monterey csodálatos tengerpartja a legfontosabb díszlet a sorozatban, nem tudunk nem ámulatba esni a szereplők házai láttán. A jómódú főhősök ingatlanai mind az óceánra néznek, és kicsit csaltak a készítők: a képen látható ház Reese Witherspoon karakteréé volt, és bár valóban létezik (sőt, itt ki is bérelhető), nem Montereyben, hanem Malibuban találjuk. Reese klasszikusabb háza mellett Nicole Kidman karakterének háza sziklák közt bújik meg, és hideg árnyalatokkal dekorálták, míg Laura Dern Renatája egy üvegpalotában lakik, ami illik is egy hozzá hasonló sikeres üzletasszonyhoz.

Mad Men

A 2007 és 2015 közt futó Mad Men legalább annyira híres az általa bemutatott esztétikáról, mint magáról a reklámiparról. A Madison Avenue fénykorát bemutató sorozat Don Draper (Jon Hamm) zseniális reklámgurut követi, aki nem épp pozitív, ennek ellenére szerethető karaktere egyre csúszik lefelé az alkoholizmusa miatt. Ahogy az élete változik, úgy a házai: először a tipikus "suburban" Westchesterben él feleségével, Bettyvel (January Jones), aki az 50-es évek mintájára minden nap kisminkelve és kiöltözve várja férjét a kész vacsorával, és midcentury stílusú bútorokkal. Aztán miután a kirakatélet üvege felrobbant, Don új lakást, új feleséget, új életet szerzett. itt már minden nagyon 60-as évek volt: laza erkölcsök, magasra tupírozott hajak, süllyesztett nappalibútor.

A csodálatos Mrs. Maisel

Egy újabb sorozat a 20. század közepének New Yorkjából, csak kicsit vidámabb. Amy Sherman-Palladino, a Szívek szállodájának alkotója ezúttal egy komikai vénával megáldott háziasszony szájába adja híresen pergő mondatait. Midge Maisel (Rachel Brosnahan) stílusérzéke makulátlan: mindenhez van passzoló kalapja, táskája és kesztyűje, és az élénk színektől sem riad vissza. Már önmagában az 50-es divatja miatt is érdemes nézni a sorozatot, de mellette mindenképp figyeljünk az Upper East Side gyönyörű, történelmi (és rettentően drága) enteriőrjeit.

Ráadásként számol szereplő beugrik Stars Hollow-ból is: a képen már a készülőben lévő 3. évad forgatását láthatjuk, néhány hónapja már publikus a hír, hogy a Jesst alakító Milo Ventimiglia is beugrik.

Utódlás

Épp a múlt héten tért vissza az HBO-ra a kritikus- és közönségkedvenc Succession, azaz az Utódlás. Egy New York-i médiamogul, Logan Roy (Brian Cox) és családja történetét követi, a középpontban azzal a problémával, hogy ki vegye át a vállalatot az idősödő családfőtől. A Roy család élete egy római kori drámába is beillene: szupergazdag elit, szövevényes politikai kapcsolatok, bármikor hátba támadhat bárki bárkit. Penthouse-ok, magánrepülők, családi birtokok, de még angol kastélyok is felbukkannak ebben a magas intenzitású drámában, ahol belepillanthatunk, hogyan is él a felső tízezer felső egy százaléka.

Itt az új évad trailere: