Rouge Squadron

Elhalasztották a Star Wars-film forgatását

Elhalasztották Patty Jenkins Star Wars-filmje, a Rouge Squadron jövőre tervezett forgatását.

A Rouge Squadron lett volna 2023-ban az első Star Wars-produkció a mozikban a 2019-es Skywalker kora után. Patty Jenkins egy évig dolgozott Matthew Robinson forgatókönyvíróval a film fejlesztésén, hogy 2022-ben elkezdődhesen a forgatás.

Közben azonban kiderült, hogy a Wonder Woman rendezőjének jövőre nem lesz elég ideje a forgatásra egyéb kötelezettségei miatt, így az a döntés született, hogy a Squadron forgatását elhalasztják, és Jenkins akkor tér vissza hozzá, ha befejezte a többi munkáját.

A halasztás konkrét okát nem nevezték meg, de Jenkins jelenleg a Wonder Woman 3. című Warner Bros.-produkción és a Paramount stúdió számára készülő Kleopátra-filmen is dolgozik.

A Disney filmstúdió 2020 decemberében jelentette be, hogy Patty Jenkins fogja rendezni a Rouge Squadront. A rendező akkor elmondta, hogy vadászpilóta apja nyújt számára inspirációt a filmhez, és „a valaha készült legjobb vadászpilótás filmet akarja megcsinálni".

A Lucasfilm még nem közölte, hogy a Squadron helyett bemutatnak-e hamarabb egy másik, készülő Star Wars-produkciót, hiszen párhuzamosan több filmen dolgoznak.

(MTI)