Stephen King a könyvespolca előtt

Stephen King egy különleges rajongóval készült megnézni legújabb filmjét

A napokban mozikba került a legendás regényíró legújabb filmes adaptációja, ami nem más, mint a Tűzgyújtó Zac Efron főszereplésével. A bemutatóra való készülődés során a szerző egy különleges rajongóval pózolt, a követői pedig egyenesen megőrülnek kettejük párosáért.

A Tűzgyújtó című kötetnek ez már a második feldolgozása, ugyanis 1984-ben is készítettek belőle egy produkciót a fiatal Drew Barrymore közreműködésével. A könyv, valamint a film megjelenése sem örvendett nagy elismerésnek a maga idejében, ennek ellenére kialakult egy akkora rajongótábor a sztori körül, hogy a stúdiók érdemesnek találták egy újabb feldolgozásra.

A 2022-es próbálkozásban az újonc Ryan Kiera Armstrong játssza a főszereplőt, apját pedig Zac Efron alakítja. A történet szerint a középpontba kerülő Charlie-nak különleges képessége van, mégpedig, hogy tüzet tud csiholni a semmiből, ezzel hatalmas károkat okozva. A hír hallatán a kormány természetesen azonnal kísérleteket akar végezni, amit az apa nem hagy szó nélkül

Sajnos a mostani megjelenés sem éri el egyelőre a kívánt eredményeket a rajongók, valamint a filmipar véleményei szerint sem. Ennek ellenére King egy Twitteren közölt fotón tudatta, hogy egy fontos illető biztosan nagyon szereti az alkotást. Nem másról van szó, mint Molly-ról, a regényíró kutyájáról. A büszke gazdi éppen a filmet készült megnézni kedvencével, akiről megtudhattuk, hogy nagyon tetszik neki, ahogy minden lángra gyúl a képernyőn.

Aki figyelemmel kíséri King karrierjét, az tudhatja, hogy a filmiparban sikeres produkciót alkotni a népszerű könyvekből nem egy könnyű folyamat. A legsikeresebb feldolgozott történetei között tartják számon a Ragyogást — melynek idő közben a második része is elkészült —, a Halálsoron című remekművet Tom Hanks-el, valamint a méltán híres Az trilógiát.

Bár az író legtöbb sztorija zseniálisnak számít, megjelenítve mégsem érik el ugyanazt a hatást. Éppen ezért nem valószínű, hogy a Tűzgyújtó folytatása a közeljövőben elkészülne, vagy esetleg még egyszer próbálkoznának az újragondolásával. A néhány filmklasszikus és több bukás után most már egyértelmű lehet, hogy amit maga a szerző nem érez mozira késznek, az valószínűleg nem is működik a nagy vásznon.

Nyitókép: Twitter/Stephen King

Forrás: Screen Rant