jelenetkép a Szexoktatás 4. évadából

A Szexoktatás kidobott sztárja az utolsó évadban mégis visszatér

A Szexoktatás című sorozat a 2019-es megjelenése óta bejárta a világot, idén ősszel pedig érkezik az új, egyben utolsó évad.


Nemcsak a cselekmény − és a téma − vált hatalmas beszédtémává, hanem a sorozat számos sztárja is hollywoodi hírnévre tett szert.

2021 szeptemberében megújították a műsort, de olyan hírek láttak napvilágot, hogy több szereplő nem tér vissza a Netflix vígjáték-drámájába, köztük a Lily Iglehartot alakító Tanya Reynolds és a képernyőn látható barátnője, Ola Nyman (akit Patricia Allison alakít).

Tanya korábban így nyilatkozott a távozásáról:

Ez csak a természetes fejlődése ezeknek a sorozatoknak − amikor ennyi karakter van, azt hiszem, el kell engedni néhány régebbi karaktert, hogy helyet adjunk az újabbaknak, ennek így kell történnie.

Hozzátette, hogy imádta a sorozat minden percét, és teljes szívéből szerette Lilyt is. A három évad azonban pont tökéletes mennyiség volt neki a Szexoktatásból.

Rakhee Thakra, aki Emily Sands tanárnő szerepét vállalta a sorozatban, korábban a Daily Starnak árulta el, hogy nem fog visszatérni az új évadban − akkor azonban még nem tudta elárulni, hogy miért.

A Netflix nemrég hozta nyilvánosságra a Szexoktatás közelgő negyedik évadának új részleteit és előzetesét, alkotója, Laurie Nunn pedig megerősítette, hogy ez lesz az utolsó évad, ami szeptember 21-én kerül a képernyőkre.

Annak ellenére, hogy Rakhee azt állította, hogy kiszáll a franchise-ból, az utolsó évadhoz készült trailerben mégis szerepel a szereplők listáján. Mellette Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey és Ncuti Gatwa is visszatér a sorozatba, Connor Swindells, KedarWilliams-Stirling és George Robinson mellett.

Néhány új arc is felbukkan majd a képernyőn, többek között a Schitt's Creekből ismert Dan Levy, a Queen & Smith sztárja, Jodie Turner-Smith, a Doctor Who sztárjai, Thaddea Graham és Eshaan Akbar.

Nyitókép: Profimedia

Forrás: Marie Claire