Szívek szállodája jelenetkép, 2016

Vajon folytatódik-e a Szívek szállodája − Egy év az életünkből egy 2. évaddal?

Bármerre is tart a Szívek szállodája útja, a rajongók biztosan követni fogják.


Amikor 2000 októberében bemutatták az eredeti sorozatot, a nézőket azonnal magával ragadta Lorelai Gilmore (Lauren Graham) és tinédzser lánya, Rory (Alexis Bledel) szeretetteljes kapcsolata. A sorozatot annyira szerették, hogy egy időben még a Buffyt is megelőzte nézettségben.

Könnyű volt tehát feltételezni, hogy a sorozatot egyszer újjá fogják éleszteni. A franchise pontosan ezt tette, amikor a folytatás, a Szívek szállodája − Egy év az életünkből 2016 novemberében felkerült a Netflixre. A négy 90 perces epizódból megtudhattuk, hogy mi történt Lorelai-jal és Roryval, miután a sorozat 2007-ben véget ért. Láthatjuk többek között Rory írói küzdelmeit, Lorelait, ahogy egzisztenciális válságba kerül apja, Richard (Edward Herrmann) halála után, Emilyt (Kelly Bishop), aki elmondja, milyen életet él a férje nélkül. De az utolsó másodpercek − amikor Rory elárulja, hogy terhes, anélkül, hogy Lorelainak elmondaná, ki az apa − megdöbbentették a nézőket.

Nem csoda, hogy a bombasztikus hír után a rajongók könyörögnek, hogy a sorozat térjen vissza egy második évaddal. De vajon reális-e a folytatás? Utánajártunk a dolognak.

Utáljuk összetörni a Szívek szállodája-rajongók szívét, de jelenleg nem tervezik a folytatást. A felújítás után Lauren Graham így nyilatkozott:

Nem tudom, hogy szükség van-e további részekre. Nem szeretném, ha úgy éreznénk, hogy túlléptük az időt.

Később, 2021 áprilisában megemlítette a szerepéhez való visszatérés lehetőségét, legalábbis a Collidernek azt mesélte, hogy nagyon örülne, ha újra eljátszhatná Lorelai-t, de nincs tervben.

Nincs erre vonatkozó terv. Mindenki csinálja a saját dolgát. Pedig annyira szeretem ezt a karaktert, és imádom a készítőjét Amy Sherman-Palladinot is. Bármikor szívesen dolgoznék vele. De ez a rajongók iránti felelősség kérdése is, hogy mit tudnánk adni nekik, ami nem csak ismétlés

− mondta a csatornának

Ennek ellenére Amy októberben a Rolling Stone-nak azt mondta, talán nyitott lehet arra, hogy mindenki visszatérjen egy újabb nekifutásra. Ahogy elmondta:

Az a helyzet a családokkal, hogy sosem oldják meg a dolgokat. Örökké diszfunkcionálisak, és emiatt ez a lehető legjobb módja annak, hogy történetekkel állj elő, mert ott soha nem fognak megoldódni a problémák. Volt még néhány dolog, amit szerettem volna felfedezni, de nem volt rá időnk. Nem igazán tetszett, ahogy Lane élete alakult. És érdekes lenne látni egy babát is.

Szóval, úgy tűnik, ha jó lesz a csillagok állása Stars Hollowban, akkor talán van esély a folytatásra.

Forrás: Good Housekeeping

Nyitókép: Profimedia