A Szívek szállodája női főszereplői

Ő is játszhatta volna Lorelai Gilmore-t a Szívek szállodájában

A Szívek szállodájában kétségtelenül Lorelai személyisége és humora az, ami visszacsalogatja a régi rajongókat és új nézőket toboroz. Sokakat viszont meglephet a tény, hogy a készítők eredetileg nem Lauren Grahamnek szánták a főszerepet. Kire esett volna a választásuk?


A sorozatban ugyan Emily nyújtja a legtöbb bonyodalmat, ezzel pedig az izgalmakért is ő a felelős, valamint Rory is elengedhetetlen karakter a szériában, mégis a középső Gilmore-lány az, aki a legtöbb nézőnek belopta magát a szívébe. Az ő jellemfejlődése és életútja az, ami végigíveli a sorozatot, ahogy anyaként és független személyként is próbálja megállni a helyét a világban.

Lauren Graham a sorozat előtt is játszott kisebb produkciókban, mégis a Szívek szállodáját tartják karrierje kezdetének, egyben pedig a csúcspontjának is. A legtöbb néző nem tudná más színésznő alakításában elképzelni Lorelait, ellenben a forgatókönyvíró máshogy látta a helyzetet.

Amy Sherman-Palladino — aki a sorozat elkészüléséért felelős — eredetileg Sherilyn Fenn-t hívta be a szerep meghallgatására, viszont ő akkoriban a Keserű ébredés című film munkálataival volt elfoglalva. Bár nem főszereplőként, a készítők mégis megtalálták a módját, hogy feltűnhessen az epizódokban. Egészen pontosan két karakter megformálásáért is felelős.

Először Jess apjának élettársaként lehetett látni, amikor a lázadó fiú meglátogatta őket Venice Beachen. Pár évaddal később már Luke lányának anyukájaként, Anna Nardiniként tűnt fel a képernyőkön.

Fenn-t sokan ismerhetik a Twin Peaks című sorozatban betöltött szerepéről, ugyanis ő alakította Audrey Horne-t, de az Egerek és emberekben, valamint a Végzetes ösztönben is játszott. Kevesen tudják azonban, hogy egy másik népszerű tévésorozatban is vendégszerepelt. A Jóbarátokban ő volt Chandler falábú barátnője, akivel Joey is randizott korábban, melyen véletlenül elégette a lány művégtagját.

2016-ban a jól ismert színészek visszatértek, hogy egy kicsit a jelenbe varázsolják a Gilmore-család életét. A Szívek szállodája – Egy év az életünkből című miniszériában még Luke lánya is megjelent, azonban Fenn már nem bújt vissza régi karakterébe. Igaz, hogy kétségtelenül jó színésznőről van szó, de a rajongók biztosan örülnek a végleges szereposztásnak, melynek az élén Graham áll.