Alexis Bledel és Lauren Graham

Ezek voltak Lorelai legnagyobb anyai hibái a Szívek szállodájában

Még az életvidám, jókedvű anyukának is voltak baklövései, amiknek főleg Rory itta meg a levét.


Bár egyetlen anya sem tökéletes, Lorelai hozott néhány megkérdőjelezhető szülői döntést. Nyilvánvaló, hogy mindennél jobban szereti lányát, Roryt, de éretlensége és határozottsága megnehezítette annak életét. Összegyűjtöttük a screenrant cikke alapján azt a tíz hibát, amit a nézők is nehezen bocsátottak meg neki.

1. Randizott Rory tanárával

Lorelai és Max jó párost alkottak, de Rorynak nem beszélt kapcsolatukról, amíg a férfi egy nap fel nem bukkant az ajtajukban. Megcsókolta őt az iskolában (amiért zaklatták Roryt), és amikor lemondta az esküvőjüket, nem indokolta meg Rorynak, hogy miért.

2. Ő és Christopher összeházasodtak anélkül, hogy elmondták volna Rorynak

Az egyik fő oka Christopher és Lorelai válásának az volt, hogy sosem mondták el Rorynak a szökésüket. Megdöbbentő volt, hogy anyja nem szólt Rorynak, hogy újra összekötik az életüket.

3. Kidobta Roryt a házból

Érthető módon, Lorelai-t sokkolta, amikor Rory otthagyta a Yale-t, emiatt azonban nem engedte, hogy ott maradjon az otthonukban. Pedig Rory talán hamarabb visszament volna az egyetemre, ha Lorelai nem teszi ki.

4. Lorelai túlságosan beleszólt Rory párkapcsolataiba

Lorelai túlságosan belekeveredett Rory kapcsolataiba. Például ahelyett, hogy megvárta volna, hogy Rory elmondja neki első kapcsolatát Deannel, kérdőre vonta és nyomást gyakorolt rá. Majd hevesen próbálta szétválasztani lányát és Jesst, és nem támogatta a Logannel való kapcsolatát sem.

5. Utálta, hogy Rory más egyetemekre is jelentkezett

Lorelai szülői stílusa erősen megingott, amikor Rory elkezdett önállóan gondolkodni. Ő a kezdetektől azt mondta mindenkinek, hogy Rory a Harvardra fog járni, majd megtudta, hogy lánya több egyetemre is jelentkezett.

6. Lorelai manipulatív volt Rory Deannel való kapcsolatát illetően

Bár Lorelai eleinte nem kedvelte Deant, kapcsolatuk végén már jobban ragaszkodott hozzá, mint Rory. Manipulálta a lányt, hogy Deannel maradjon, és bűntudatot ébresztett benne. Mindkettejük számára az volt a jó, amikor Lorelai hagyta, hogy Rory maga találja ki, hogy mit akar.

7. A nézők csalódtak étkezési szokásaikban

Számos olyan gasztronómiai pillanat volt a sorozatban, ami Szívek szállodája pizsama partikat ihlette később. Lorelai és Rory imádtak elvitelre rendelni vagy a Luke éttermébe járni, mert Lorelai utált főzni, akárcsak Rory.

8. Utálta, hogy Rory milyen közel áll a szüleihez

Rory tinédzserkorában került közel nagyapjához, és ez a kötelék hamar igazi barátsággá nőtte ki magát. Az ő kapcsolatuk sokkal jobban működött, mint Richard és Lorelai kapcsolata. A nő féltékeny is volt, és ahelyett, hogy bátorította volna ezt az egészséges családi kapcsolatot, rossz érzéseket támasztott Roryban.

9. A kapcsolatuk egyoldalú volt

Bár Lorelai úgy tett, mintha ők ketten legjobb barátnők lennének, de voltak pillanatok, amikor előhúzta a szülő kártyát, hogy megkapja, amit akar. Rory észrevette a különbséget, és nagyon nem tetszett neki.

10. Lorelai rendetlen viselkedése nyomást gyakorolt Roryra

Többek közt rendetlen viselkedése tette olyan szórakoztató és érdekes karakterré Lorelai-t, aki ritkán viselkedett felnőttként. Rory gyerekkorában szinte felelősségteljesebb volt, mint az anyja, majd ahogy idősebb lett, egyre rendetlenebb lett ő is. Nem Rory feladata lett volna, hogy anyáskodjon a saját anyja felett, de a kapcsolatuk mégis ilyen volt.

Nyitókép: Shutterstock