Szívek szállodája szereplői

Szívek szállodája: 4 mondat, ami megmutatja, ki volt a legokosabb karakter

Nem véletlenül lett a 2000-es évek egyik legsikeresebb sorozata a Szívek szállodája, hiszen karakterei egytől-egyig kiváló humorérzékkel és intelligenciával lettek felruházva. Azonban volt egy karakter, akinek bölcsessége mindenkiét felülmúlta.


Ő nem más volt, mint Richard Gilmore, aki Rory nagypapáját játszotta a sorozatban. Karaktere azonban ennél sokkal több volt. Ő volt a Gilmore család fenntartója és összetartója is egyben. Gondoskodott feleségéről Emilyről, lányáról és unokájáról is. Ezen kívül pedig egy végtelenül intelligens embert ismerhettünk meg a képernyőkön keresztül. Így nem kérdés, hogy ő volt a sorozat egyik legokosabb szereplője.

Lássuk mik voltak ikonikus mondatai, amik ezt alá is támasztják.

„Még több dolga van, még több lehet belőle! Nem ezt az életet szántam neki!”

Az egyik legnagyobb csavar a cselekményben az volt, amikor Rory szüneteltette az egyetemet és nagyszüleihez költözött erre az időszakra, ugyanis anyja nem támogatta őt döntésében. Ez csupán néhány hétig működött, mikor Richard észrevette, hogy Rory túlságosan is jól érzi magát a semmittevő életformában. Bár Emily semmi rosszat nem látott Rory útjában, Richard ekkor mondta, hogy ő ennél jobb életet szánt unokájának, hiszen sokkal többre képes.

„Ez a buli nem csak Rorynak szólt, hanem neked is Lorelai és az otthonnak, amit itt teremtettél.”

Egészen a sorozat záróepizódjáig kellett várnunk, hogy Richard igazán elismerje lányát. Ekkor azonban a műsor legmeghatóbb mondatait hallhattuk tőle. A fináléban ugyanis hatalmas bulit szerveznek Rorynak, ami bizonyítja, hogy mennyire szereti az egész város őt is és anyját is.

„Fontos, hogy megfelelően kezdjük a napot Lorelai. A grapefruit az agy tápláléka. C-vitamint és folsavat tartalmaz, és segíti az emésztést. Ez tényleg egy csodálatos gyümölcs.”

Mikor Richard nyugdíjba vonult, az nem várt fordulatokat okozott a család életében. Se Lorelai, se anyja, Emily nem számítottak rá, hogy ennyire idegesíteni fogja őket a családfenntartó rengeteg szabadideje.

Richard ekkor egy teljes napot töltött lányával és reggelinél olyasmire bíztatta, amit a szakemberektől is hallhatunk, hiszen a vérnarancs valóban egy vitaminokban gazdag, remek táplálékforrás.

„A fizikai erőnlét ugyanolyan fontos, mint az intellektuális fittség. Ezt mondja Platón is és én is.”

A sorozat egyik epizódjában Rory elmeséli nagyszüleinek, hogy sportolnia kell az iskolában, amit annyira nem kedvel. Ekkor támad Richardnak egy remek ötlete, amivel szerinte Roryval megszerettetheti a mozgást. Golfozás közben pedig ezt a bölcs mondatot tanítja unokájának.

Nyitókép: Getty

Forrás: Screenrant