handmaids tale

Lydia néni elárulta, mikor forgatják és milyen lesz A szolgálólány meséjének új évada

Már tűkön ülve várjuk, hogy mi lesz June sorsa A szolgálólány meséjében, ám az ötödik évadra úgy tűnik, még egy kicsit várnunk kell. A Lydia nénit alakító színésznő elárulta, mikor indul a forgatás, és mire számíthatunk majd.


A szolgálólány meséje előző, negyedik évadát tavaly áprilisban kezdték adni, és júniusban láthattuk az utolsó részt, ami szokás szerint egy izgalmas cliffhangerrel zárult. Épp ezért már tűkön ülve várjuk az új epizódokat, ám eddig elég nagyon volt a hallgatás körülöttük. Most a Lydia nénit alakító színésznő törte meg végre a csendet, és csepegtetett nekünk némi infót az ötödik évadról.

Ann Dowd zseniálisan alakítja a gonosz nevelőnőt és smasszert, egyszerre gyűlöljük és rajongunk érte. Most az Independent kérdezte, hogy mikor kezdik forgatni az ötödik évadot, mire végre elárulta, hogy hamarosan, már februárban kamerák elé állnak. Sokan aggódnak már évek óta, hogy mivel a szériát ihlető regény, Margaret Atwood irodalmi alapanyaga kifogyott az első évad végén, a Nobel-díjas szerző cselekményét tovább gondoló évadok kifogynak a szuflából, és szép lassan ellaposodik a sorozat. Bár az előző évadzáró is bőven bizonyította, hogy van még erő az írókban, és a durva eseményeknek még koránt sincs végük, most Ann Dowd is megerősítette, hogy hatalmas izgalmak várnak még ránk:

"Elolvastam az első néhány epizód sztoriját, és csak annyit mondhatok, hogy nagyon jó! Egyáltalán nem láttam ezeket előre jönni! Már az ötödik évadnál járunk, és még mindig azt gondoljuk, hogy »Mi van?«. De nem ilyen furcsa módon, ahogy gondolnánk, hanem úgy, hogy »Várjunk csak egy pillanatot, ez meg hogy történhetett meg?« Aztán felhördülünk, hogy »Ez fantasztikus!«."

A sorozat jövőjéről egyelőre nincs hír, még nem erősítették meg a hatodik évad hírét, de nem is cáfolták, ami jó jel.

Itt egy kis frissítés, mi volt az eddigi utolsó évadban:

Nyitókép: HBO