Tom Hanks.

Tom Hanksnek lesújtó véleménye van néhány régi filmjéről

Tom Hanks nemrégiben elmondta, hogy nem minden régebbi filmjéért van oda.


Hanks a The New Yorker Live főszerkesztőjével, David Remnickkel folytatott beszélgetésen elárulta, hogy még ő maga is „utálja" néhány saját filmjét.

Oké, valljuk be: Mindannyian láttunk már olyan filmeket, amelyeket utálunk. Én is szerepeltem már olyan filmekben, amelyeket utáltam (..)

– mondta Hanks.

Ez is érdekelhet: Tom Hanks ezért nem hitt a Forrest Gump sikerében

Ezután a Forrest Gump sztárja így folytatta:

Íme a Rubicon öt pontja, amelyet mindenki átlép, aki filmet készít: Az első Rubicon, amit átlépsz, az az, hogy igent mondasz a filmre. A sorsod megpecsételődött. Benne leszel abban a filmben. A második Rubicon az, amikor ténylegesen megnézed a filmet, amit készítettél. Vagy működik, és olyan film, amilyet akartál csinálni, vagy nem működik, és nem az a film, amit akartál. Ennek semmi köze a harmadik Rubiconhoz, a kritikai reakciókhoz – ami a vox populi egy változata. Valaki azt fogja mondani, hogy >> Utáltam <<. Mások azt mondhatják, hogy >> Szerintem zseniális <<. Valahol a kettő között van az, ami a film valójában. A negyedik Rubicon a film kereskedelmi teljesítménye. Mert ha nem hoz pénzt, akkor a karriered hamarabb véget ér, mint szeretnéd. Ez egyszerűen tény. Ez az üzlet. Az ötödik Rubicon az idő.

Hanks ezután elmondta, hogy „nem lehet megmondani", hogy egy film jó lesz-e vagy sem a gyártási folyamat során, mivel a filmkészítés „olyan lassú és olyan különleges".

Az egész folyamatot a munkatársakra kell bíznod, akik remélhetőleg a későbbiekben abszolút csúcsformában dolgoznak

– összegezte Hanks.

Forrás: IndieWire

Kép: Getty Images