True Detective sorozatának egy jelenete

Máris hiányzik a True Detective? Íme 6 sorozat, amiben hasonlóan erős női karaktereket látsz

A legjobb női főszereplőkkel készült sorozatok nem csak azt mutatják meg, hogy a televíziózás kezdete óta milyen messzire jutott a reprezentáció a szórakoztatóiparban, hanem azt is, hogy a nők által vezetett sorozatok összességében az elmúlt évtizedek legjobb tévéműsorai közé tartoznak.


A nők bebizonyították, hogy képesek szupererőkkel bírni és jobban megmentik a világot, mint a legkeményebb férfiak. A szuperhősnőktől kezdve az FBI-csapatok vezetőin át a könyörtelen ügyvédekig és a tudós sebészekig sok erős női főszereplő van a modern televíziózásban, akik inspirációt jelenthetnek minden korosztály számára. Nézzük a kedvenceinket!

​1. Killing Eve (2018)

A Killing Eve női főszereplői gyorsan erős duóvá váltak. A sztori szerint egy brit hírszerző ügynök, Eve Polastri (Sandra Oh) egy hírhedt bérgyilkos, Villanelle (Jodie Comer) levadászására indul, és hamarosan a megszállottjává válik küldetésének. Bár Eve-nek van pár tulajdonsága, amelyek miatt alkalmatlannak tűnik ügynöknek, de bizonyítja, hogy milyen sokat ér. A Killing Eve végül egy nagy összecsapáshoz vezet kettejük között.

​2. Narancs az új fekete (Orange Is The New Black, 2013 - 2019)

Az Orange Is the New Black hamar szenzációvá vált a Netflixen. Egy népszerű, igaz eseményeken alapuló memoár ihlette. A szereplőgárda számos elismerést kapott a képernyőn nyújtott alakításaiért. A történet középpontjában Piper Chapman (Taylor Schilling) áll, akit börtönbüntetésre ítéltek, és akinek alkalmazkodnia kell a női börtön szabályaihoz. Senki sem felejtheti el a tüzes és szívós Galina „Red" Reznikovot (Kate Mulgrew), valamint a rabok személyes történeteit, ahogyan a korrupt igazságszolgáltatási rendszerrel küzdenek.

​3. Grace klinika (2005- )

Néha az igazi hősök azok, akik segítenek az embereken. Ez a helyzet a Grace klinikában is, amelynek középpontjában Meredith Grey áll. A sorozat a Seattle Grace kórházban végzett rezidensséggel kezdődött, majd eljut oda, hogy Grey a személyzet egyik legfontosabb orvosa. A sorozat hosszabb ideje tart, mint bármely más női főszereplővel készült sorozat, és Ellen Pompeo távozása után is erős női karakterek köré épül.

​4. Fleabag (2016-2019)

A Fleabag egy fekete komédiasorozat a Prime Video műsorán Phoebe Waller-Bridge főszereplésével. A sorozat egy egyszemélyes színdarabon alapul, amelyet Waller-Bridge 2013-ban fejezett be egy fesztiválra. Waller-Bridge egy szabadelvű londoni nőt alakít, aki gyakran áttöri a negyedik falat, és folyamatosan belső monológokat és kommentárokat mond a nézőknek, ahogyan próbál eligazodni az életben. A sorozat hat Emmy-díjat gyűjtött be, és nyert egy Arany Glóbuszt is.

​5. Szívek szállodája (2000-2007)

A Szívek szállodája a 2000-es évek elején az egyik legjobb női főszereplővel készült vígjáték-dráma tévésorozat volt. Főszereplői Lauren Graham és Alexis Bledel, a feljethetetlen anya-lánya duó, Lorelai és Rory. Mindkét nőnek erős ideáljai és céljai vannak az életükkel kapcsolatban, de meg kell küzdeniük saját gátjaikkal, bonyolult múltjukkal és a kapcsolataikkal, miközben végig segítenek egymásnak. 2016-ban egy négyrészes minisorozat is kijött hozzá az eredeti szereplőkkel.

​6. A szolgálólány meséje (2017 - )

Az Emmy-díjas sorozat, A szolgálólány meséje egy disztópikus világban játszódik. A második amerikai polgárháborút követően egyes nőket arra kényszerítenek, hogy „szolgálólányok" néven gyermekszülő rabszolgákká váljanak. A rajongók hamar meglátták a sorozat női főszereplője, June Osborne/Ofjoseph (Elisabeth Moss) mögött rejlő szívósságot és elszántságot. Ofjoseph arra kényszerül, hogy szolgálólány legyen, miután megpróbált elmenekülni a férjével és a lányával, és elhatározza, hogy mindent felforgat. Szókimondó, kíméletlen és bátor, védi a körülötte lévő nőket az új, borzalmas valóságtól, miközben igyekszik kitörni és megtalálni a lányát. A sorozat abban is páratlan, hogy a problémák, amelyeket taglal, a valós világ problémái egy fiktív környezetbe vetítve.


Forrás: Screenrant

Nyitókép: Instagram