Twisters, jelenetkép

Senki sem érti, miért maradt ki ez a jelenet a Twisters című filmből

Ha te is megnézted a Twisters-t a múlt hétvégén, az agyadban olyan kérdések kavaroghatnak, mint például: tényleg meg lehet állítani egy tornádót? Miért nem szerepel a filmben Glen Powell kutyája, Brisket? De a nézőket leginkább a következő kérdés foglalkoztatja: miért marad el a csók a végén?


A természeti katasztrófafilm, amely meghaladta a bevételi előrejelzéseket, és 28 évvel az 1996-os eredeti Twister után készült, egy igazi blockbuster, izgalmas tornádó-üldözésekkel, Glen Powell megállíthatatlan sármjával és olyan sorokkal, mint „nem szembenézel a félelmeiddel, hanem meglovagolod őket". A Minari rendezője Lee Isaac Chung, és a film egy zseniális egykori tornádóvadászt, Kate-et (Daisy Edgar-Jones) követ, akit régi barátja, Javi (Anthony Ramos) visszahív a terepre, hogy tanulmányozzon egy sor veszélyes vihart a szülőföldjén, Oklahoma államban.

Ott egy vakmerő vadász és YouTuber, Tyler (Powell) az útjukba kerül. Bár Kate és Tyler eleinte összevesznek, végül együtt dolgoznak, és Kate az, aki a legvégén megmenti a helyzetet. Amikor az utolsó jelenetben New Yorkba indul, Tyler váratlanul találkozik vele a reptéren, hogy elbúcsúztassa, majd a check-in sorba is követi, hogy igazán elbúcsúzzon tőle. Ez egy klasszikus romantikus trükk, aminek csókkal kellene végződnie − mégsem így történik. Ehelyett Tyler és Kate egymás szemébe néznek, és amikor a háttérben egy újabb forgószél közeledik, együtt indulnak el, hogy üldözőbe vegyék.

De van itt valami: a reptéri csókot leforgatták, de úgy tűnik, Steven Spielberg, aki a Twisters és az eredeti Twister producere is volt, azt tanácsolta, hogy vegyék ki, hogy ne kövessék a kliséket.

Szerintem van valami igazán csodálatos abban, hogy úgy érezzük, hogy van folytatás. Ez nem a történetük vége. Összeköti őket a közös szenvedélyük valami iránt

− mondta Edgar-Jones a Collidernek.

Talán a csók mégis működött volna, ha nem lett volna már olyan egyértelműen eleve elrendezve. Egy ellenségekből csapattársakból szeretőkké váló ív? A férfi a reptérre üldözi a nőt, hogy elbúcsúzzon? El kellene hinnünk, hogy valaki egy főiskolai tudományos projekttel meg tud állítani egy tornádót, de azt nem várhatjuk el, hogy a két vonzó főszereplő megcsókolja egymást? A film alaphelyzete már annyira nevetséges, hogy egy csókolózás nem lett volna túlzás.

Powell azt is elmondta a Collidernek, hogy a Twistersnem arról szól, hogy megtalálják a szerelmet. Hanem arról, hogy Kate visszatér ahhoz, amit szeret, ami a tornádóvadászat".

Kate szenvedélye a tornádók iránt egyértelmű, de a közte és Tyler között feszülő romantikus feszültség is, a flörtölő ugratásoktól és a játékos versengéstől kezdve a bizalmas beszélgetésekig. Mármint az, hogy a férfi egy évekkel ezelőtti újságcikkből származó információ alapján megjelent a lány gyerekkori otthonában? Vagy hogy az anyja meghívja őt éjszakára? És hogy másnap reggel a szakadó esőben, vizes pólóban hagyja el a házát? Ugyan már! A klisés szerelmi történet minden darabja ott van. Nem tudsz nem drukkolni, hogy a páros egymásba szeressen.

Forrás: Elle

Nyitókép: Universal Pictures