Challengers, filmjelenet, 2024

8 jövő évi filmpremier, amit már nagyon várunk

Ahogy 2023 a végéhez közeledik, mi, filmrajongók máris azon tűnődünk, mik lesznek a 2024-ben megjelenő top filmek? Annyit előre megsúgunk, lesz mit várni az új évben.


Lesz itt űrbéli sci-fi az Élősködők rendezőjétől, Bong Joon-ho-tól, egy nosztalgikus folytatás a Beetlejuice 2-ben, egy Mad Max előzményfilm és Lady Gaga belépője a Joker-univerzumba. De ZendayaChallengers című tenisz-romkom-drámája is elég epikusnak tűnik. Íme egy összefoglaló a 2024-ben megjelenő filmekről, amelyeket nem érdemes kihagynod!

​1. Beetlejuice 2

A klasszikus folytatása már jó ideje készül. A tervek szerint jövő ősszel kerül a mozikba, Catherine O'Hara, Michael Keaton és Winona Ryder pedig ismét eljátsszák majd a szerepüket, Jenna Ortega, Monica Bullucci, Willem Dafoe és Justin Theroux mellett.

​2. Twisters

Epikus katasztrófafilm Daisy Edgar-Jones, Daryl McCormack és Kiernan Shipka főszereplésével. A film az 1996-os Twister című film aktualizálása, amely egy viharvadász-páros történetét dolgozta fel, akik életüket kockáztatva tesztelnek egy kísérleti időjárás-riasztó rendszert.

​3. Furiosa: A Mad Max Saga

Visszatérünk a Mad Max világába a Furiosa előzményfilm kedvéért, amelynek főszereplője Anya Taylor-Joy lesz, aki Charlize Theron karakterének fiatalabb változatát alakítja majd, mellette pedig Chris Hemsworth és Tom Burke is feltűnnek majd.

​4. Challengers

A romantikus sportvígjáték-drámaként jellemzett Challengers főszereplői a szupersztár Zendaya, valamint Josh O'Connor és Mike Faist – alkotója pedig a Szólíts a neveden rendezője, Luca Guadagnino. Zendaya Tashi Donaldsont profi teniszezőt alakítja, aki egy sérülés után kénytelen férje karrierjét menedzselni.

​5. Mickey 17

Az Élősködők rendezőjének, Bong Joon-honak filmjében Robert Pattinson mellett a Walking Dead sztárja, Steven Yeun, Toni Collette és Mark Ruffalo is szerepelni fog. A film egy űrmisszióban lévő „feláldozható" ember történetét meséli majd el, akinek az emlékeiből minden egyes alkalommal, amikor meghal, új klónokat építenek.

​6. Wicked

Jön a közkedvelt Óz spinoff musical filmadaptációja Ariana Grande, Cynthia Erivo, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum és Jonathan Bailey főszereplésével. Sejtésünk szerint ez a film a gravitációval is dacolni fog.

​7. Dűne: Második rész

A Frank Herbert 1965-ös Dűne című regényéből készült adaptáció második fele, Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård és Dave Bautista főszereplésével – hozzájuk pedig olyan további sztárok csatlakoznak, mint Florence Pugh és Austin Butler.

​8. Joker: Folie à Deux

A Joker folytatása egy zenés thriller lesz. Lady Gaga tuti ellopja a show-t Harley Quinnként.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia