Emily Blunt és Ryan Gosling

Ezt tudjuk eddig Emily Blunt és Ryan Gosling várva várt új filmjéről

Jó megérzéseink vannak A kaszkadőr című új akció-vígjátékkal kapcsolatban, amely két kedvencünk főszereplésével kerül hamarosan a mozikba: Ryan Goslingéval és Emily Bluntéval.


A film − amely egy kaszkadőr történetét követi nyomon, aki egy küldetésre indul, hogy felkutasson egy eltűnt A-listás színészt, hogy megmentse filmrendező volt barátnője filmjét − egyfajta szerelmeslevél a kaszkadőröknek, köszönhetően David Leitch rendezőnek, aki a Deadpool 2, az Atomszőke és a Gyilkos járat című filmeket is rendezte.

Maga Ryan is megszólalt a filmben feltűnő különböző kaszkadőröknek való elismerésről, még 2023 áprilisában:

A legtöbb filmben a színészek kapják az összes elismerést, de a kaszkadőrök végzik az összes munkát, és ennek ma vége.

A rendező is volt kaszkadőr, aki olyanok helyett is beugrott már, mint Matt DamonA Bourne-ultimátumban, vagy Brad Pitt a Harcosok klubjában és a Mr. és Mrs. Smith-ben. Rengeteg hihetetlen akcióra lehet számítani a filmben − amelyet időnként még régimódi módon is forgattak.

Nyilvánvaló, hogy a modern moziban használjuk a CGI-t, méghozzá bőkezűen. De amikor egy szerelmes levelet készítünk a kaszkadőrmutatványokhoz és a munkáscsapatokhoz, akik ezeket a filmeket életre keltik, akkor a régi iskola régi vágású eszközeit használjuk: a magas zuhanásokat légzsákokba, és annyiszor gurulunk egy autóval, ahányszor csak tudunk

− mondta a rendező.

A film már most rengeteg figyelmet kap a trailer megjelenése óta. Ez lesz Emily és Ryan első közös projektje (és afféle Barbenheimer-találkozó is, hiszen mindketten szerepeltek a 2023-as év két legnagyobb filmjében). Összegyűjtöttünk mindent, amit A kaszkadőrről tudni kell, beleértve a várva várt megjelenési dátumot is.

​Mi a cselekmény?

Ez a film felvállaltan egy „szerelmes levél az akciófilmekhez és az azokat készítő, keményen dolgozó és alulértékelt csapathoz", és az 1980-as évek azonos című tévésorozatán alapul.

Az Oscar-jelölt Ryan Gosling játssza Colt Seavers-t, a harcoktól megrázott kaszkadőrt, aki egy évvel korábban otthagyta a szakmát, hogy testi és lelki egészségére koncentráljon, ám újra szolgálatba állítják, amikor egy nagyméretű stúdiófilm – melyet exe, Jody Moreno rendez − sztárja eltűnik. Miközben a film kegyetlen producere azon manőverezik, hogy a sztár Tom Ryder eltűnését titokban tartsa a stúdió és a média előtt, Colt végrehajtja a film legfelháborítóbb mutatványait, és (kevés sikerrel) megpróbálja visszabűvölni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy az eltűnt sztár körüli rejtély egyre mélyül, Colt egy baljós, bűnös összeesküvés hálójába kerül, amely minden mutatványnál veszélyesebb zuhanás szélére sodorja.

Kik játszanak a filmben?

Mint már említettük, a film főszereplői Ryan Gosling és Emily Blunt, akik Colt Seavers kaszkadőrt és Jody Moreno filmrendezőt alakítják majd. Szerepel még Hannah Waddingham, aki egy nehéz sorsú filmproducert alakít, valamint Aaron Taylor-Johnson, mint Tom Ryder, az eltűnt filmsztár. Stephanie Hsu és Winston Duke szintén feltűnnek a filmben.

​Mikor kerül a mozikba a film?

A filmet előreláthatóan 2024. március 1-jén mutatják be Európában.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia