Emily Blunt a Sicario című film fotózásán a 68. Cannes-i Filmfesztiválon 2015. május 19-én

Emily Blunt egy év szünetet tart a színészkedésben

Szeretne ott lenni gyereki fontos mérföldköveinél.


Minden dolgozó szülő tudja, hogy a gyermekei és a munkája közötti egyensúly megteremtése sok előrelátást, tervezést és fontossági sorrend felállítását igényli. Emily Blunt számára ez most azt jelenti, hogy egy évre felhagy a színészkedéssel, hogy gyermekeire koncentrálhasson úgy, hogy az a családja számára is megfelelő legyen.

A nézők egyelőre nem fognak ebből még sokat érzékelni, mert a színész két filmje, a Pain Hustlersés a sokat emlegetett Oppenheimer is bemutatásra vár.

„Idén nem dolgozom. Elég sokat dolgoztam tavaly, és a legidősebb gyerekem kilencéves, az egyszámjegyűek utolsó évében vagyunk. Úgy érzem, hogy vannak olyan sarokpontjai a napjuknak, amelyek nagyon fontosak, amikor még kicsik. És ez az, hogy 'Felébresztesz engem? Elviszel az iskolába? Elmész értem? Lefektetsz?'É s nekem csak ott kell lennem mindannyiuk számára egy jó ideig. És ezt a csontjaimban éreztem

– nyilatkozta Blunt a Table for Two With Bruce Bozzi címűpodcastban nemrég.

Bluntnak és férjének, John Krasinski színász-rendezőnek két gyermekük van, a 9 éves Hazel és a 7 éves Violet.

A színésznő nem először beszélt arról, hogy szeretne jelen lenni a lányai számára, és a munkájával szemben őket helyezi előtérbe, ezért nem hagyja el őket két hétnél hosszabb időre egyszerre.

„Mert hiába szívósak, és hiába szoktak hozzá ehhez a furcsa élethez, mégis kemény számukra, amikor el kell mennem. Vannak olyan sarokpontjai a lányok napjának, amelyekben nem akarok kompromisszumot kötni, például, az ébresztés vagy hogy iskolába viszem vagy lefektetem őket. És én csak azt akarom mondani, hogy igen, igen, igen, igen. Ez olyan felemelő számomra, hogy ezt megtehetem.”

– mondta a Harper's Bazaarnak júniusban.