Ben Affleck és Rosamund Pike a Holtodiglan című film egyik jelenetében (2014)

4 izgalmas romantikus thriller, ha szeretted a Holtodiglant

2014-ben rajongók milliói özönlöttek a mozikba, hogy láthassák Rosamund Pike és Ben Affleck főszereplésével készült Holtodiglan című filmet. Ha te is a rajongók közé tartozol, olvass tovább!


A Holtodiglan egy észbontó thriller, amely egy férjet követ, aki felesége eltűnésének első számú gyanúsítottjává válik. Sötét, intenzív és garantáltan a végsőkig izgalomban tart. A film sikerének tiszteletére most a Pure Wow segítségével négy hasonló filmet mutatunk, a sztárokkal teletűzdelt Mellékhatásoktól kezdve az olyan klasszikus gyöngyszemig, mint a Majd megdöglik érte.

1. A tetovált lány (2011)

Főszereplők: Daniel Craig, Mikael Blomkvist, Rooney Mara

A Holtodiglan rendezője, David Fincher állt az élére ennek a lebilincselő pszichológiai thrillernek is, amely Lisbeth Salander, egy problémás hacker nyomába ered, akit egy újságíró felbérel, hogy nyomozzon egy 40 évvel ezelőtti eltűnés ügyében. Hamarosan rájönnek, hogy a bűntény egy nagy összeesküvés része.

​2. A lány a vonaton (2016)

Főszereplők: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux

Ha szereted a trippes filmeket, amelyekben egy instabil narrátor áll a középpontban, imádni fogod A lány a vonaton című filmet. Blunt játssza Rachel Watsont, az alkoholizmussal küzdő, elvált nőt, aki megszállottja lesz egy fiatal párnak, akik mellett minden nap elmegy a vonaton. Ám a dolgok akkor kezdenek rosszra fordulni, amikor szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. A rendőrség nyomozni kezd, Rachel pedig válik az első számú gyanúsítottá válik az ügyben.

3. Mellékhatások (2013)

Főszereplők: Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones

Emily új terapeutához kezd járni, hogy mentális problémáit kezelje. Egy kísérleti gyógyszer mellékhatásaként azonban brutális bűncselekményeket kezd elkövetni. A film a Holtodiglanhoz hasonlóan lebilincselő és izgalmas, okos írói munkával kiegészítve. Számíthatunk benne néhány éles kommentárra a mentális egészségügyi ellátórendszerről is.

4. Majd megdöglik érte (1995)

Főszereplők: Joaquin Phoenix, Matt Dillon, Illeana Douglas, Nicole Kidman

Kidman felejthetetlen alakítást nyújt Suzanne-ként, a pszichopata gyilkosként, akit semmi sem állíthat meg, hogy karrierje előrehaladjon és hírnevet szerezzen. Meggyőződve arról, hogy a férje hátráltatja, Suzanne eltervezi, hogy megöleti őt. Garantált a végig kitartó feszültség, és a sztárszínészek lenyűgöző alakításai.

Nyitókép: Profi Média