Az Újra szingli szereplői

Újraalkották a Szex és New Yorkot? Íme a trónbitorló, az Újra szingli!​

A Netflix új vígjátéksorozata kétségtelenül emlékeztet a Szex és New Yorkra, amely napjainkban is nagy rajongótáborral rendelkezik. A különbség mindössze a szereplők nemi identitásában figyelhető meg, valamint a modernebb randi kultúrában. Tényleg ennyiről szólna az Újra szingli?


A történet szerint a sikeres manhattani ingatlanközvetítővel, Michaelel — akit az Így jártam anyátokkal színésze, Neil Patrick Harris alakít — szakít addigi partnere, Collin, így újra kell kezdenie a randizást és az ismerkedést. Ezt a helyzetet mindkét fél máshogy éli meg: az egyikük megrekedt a kényelmes életében, a másiknak pedig azzal kell szembenéznie, hogy újra szingliként boldoguljon és párt találjon magának.

Michael a válást követően három legjobb barátjával vág bele az új kalandokba. Mondani sem kell, de kísérteties a sztori hasonlósága a Szex és New York történetmenetével. Ez nem véletlen, hiszen a sorozat mögött Darren Star áll, aki a régebbi széria írásában is részt vett.

Az epizódok nézése közben nyugodtan meg lehet figyelni a karaktereket abból a szempontból is, hogy melyikük személyiségét mintázták egy korábbi szerepről az ikonikus sorozatból. Például Suzanne jelleme és stílusa egyértelműen Samanthán alapul.

Többek között a szereplőgárdában feltűnik még Tisha Campbell Suzanne szerepében, Emerson Brooks — ő Billyt kelti életre —, valamint Brooks Ashmanskas, aki Stanleyt alakítja az epizódok során. A két sorozat karaktereinek hasonlósága mellett az azonos élethelyzetekre is fel lehet figyelni, csupán az új megjelenés egy kicsivel modernebb köntösbe helyezi Carrie, Miranda, Charlotte és Samantha élményeit.

Például az egyik részben Michael olyan kínos helyzetbe keveredik, hogy egy intim fotót készít a telefonjával, majd azt véletlenül rossz embernek küldi el. Ilyen szituációkkal a Szex és New York karakterei még nem találkozhattak, viszont az új korszak már lehetővé teszi ezek bemutatását is.