Jelenetfotó a Soharóza és a Catwalk Concert Productions Dalok a kamrából című darabjából

A járványra reagálnak a Városmajori Szabadtéri Színpad idei bemutatói

A programsorozat több mint hetven produkcióval várja a nézőket szeptember 19-ig.

A színház idei repertoárjában a korábbiaknál szélesebb és színesebb kínálattal készül. A különböző műfajú kulturális programok mellett 2021-ben két saját produkcióval is készült az intézmény, melyek a koronavírus-járványra és az elmúlt időszakra is reagálnak.

A Soharóza és a Catwalk Concert Productions Dalok a kamrából című catwalk concertje a kórusszínház és divatbemutató fúziójából született előadás, mely a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkat boncolgatja a zoomos főzésektől a házhoz rendelésig, amiket az énekesek extravagáns jelmezekben felvonulva jelenítenek meg a kifutón. Az előadás ennek a furcsa időszaknak állít mementót, miközben szívmelengető és humoros formában segít összegezni újdonsült konyhai tapasztalatainkat. Az idén új műfajként megjelenő vacsoraszínház egy nagyon különleges formanyelvet képvisel, amelyben a gasztronómia és a színházi élmény találkozik.

A Városmajori Szabadtéri Színpad másik saját produkciója, az Ahogy teccik - nemtragédia a Covid okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszál. Az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának átirata, ahol az eredeti dráma csupán a kiindulópont, a gondolkodásmód pedig a díszlet.

(MTI)