Pedro Almodóvar Madres Paralelas című új filmjének első hivatalos promóciós fotója, mely a Velencei Filmfesztivál nyitófilmje lesz szeptember 1-jén.

Kristen Stewarttal és Penélope Cruzzal jön a Velencei Filmfesztivál

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 59 ország filmjeit vetítik.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmmustrán a pandémia miatt továbbra is betartják a szükséges megelőző szabályokat, a jegyeket csak online lehet megvásárolni. Alberto Barbera fesztiváligazgató a program ismertetésén elmondta: a világjárvány láthatólag „stimulálta az alkotók kreativitását", az idén bemutatásra kerülő filmek minősége véleménye szerint általában véve is magasabb. Hozzátette, idén 59 ország produkcióit vetítik a filmfesztiválon, a mezőnyben öt női rendező munkája szerepel, hárommal kevesebb, mint tavaly.

A fesztivált szeptember 1-jén Perdo Almodóvar Madres paralelas című filmje nyitja meg Penélope Cruzzal a főszerepben. A programban Pablo Larrain Spencer című filmje is bemutatkozik, melyben Kristen Stewart alakítja Diana hercegnőt, továbbá Ridley Scott The Last Duel című középkori drámája is látható majd Matt Damon, Ben Affleck és Adam Driver közreműködésével.

A versenyprogram huszonegy filmje között szerepel a Spencer és a Madres paralelas mellett Ana Lily Amirpour fantáziafilmje, a Mona Lisaand the Blood Moon Kate Hudson és Craig Robinson főszereplésével, Maggie Gyllenhaal Elena Ferrante regényén alapulóThe Lost Daughter című filmje, melynek főbb szerepeiben Olivia Colman és Dakota Johnson láthatók. A velencei közönség a versenyprogramban láthatja továbbá Paul Schrader The Card Counter című bűnügyi filmjét és Paolo SorrentinoThe Hand of God című új produkcióját.

Versenyen kívül mutatják be Edgar WrightLast Night in Soho című pszichothrillerét, Thomasin McKenzie és Anya Taylor-Joy főszereplésével, valamint – mint a fesztivál korábban már bejelentette – Jane Campion The Power of the Dog és Denis VilleneuveDűne című filmje is Velencében mutatkozik be.

Tavaly Chloé ZhaoA nomádok földje című filmje nyerte el az Arany Oroszlán-díjat, a kínai származású rendező idén a nemzetközi zsűriben foglal helyet, melynek elnöke az Oscar-díjas dél-koreai rendező, Bong Dzsun Ho lesz.

(MTI)

From Your Site Articles