Michael J. Fox és  Christopher Lloyd

Örömteli pillanat: újra együtt a Vissza a jövőbe-filmek 4 főszereplője

A Vissza a jövőbe-filmeket valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen örökértékű klasszikusokról van szó. A szereplők három részen keresztül testesítették meg kedvenc karaktereinket, most pedig, 38 évvel az első felvonás megjelenése után ismét összeálltak a rajongók nagy örömére.


Sajnálatos módon nem egy folytatás kedvéért találkoztak a színészek, csupán néhány közös fotó erejéig. Christopher Lloyd, Michael J. Fox, Lea Thompson és Tom Wilson a FAN EXPO portlandi kiállításán voltak sztárvendégek, így ismét találkozhattak egymással ennyi évvel a forgatások után.

Az első film 1985-ben érkezett meg a mozikba, majd hirtelen gyorsasággal a sci-fi rajongók egyik kedvencévé vált. Mi miatt lett ennyire népszerű? A főszerepben Michael J. Fox Martyja és Christopher Lloyd Dokija állt. A történet szerint a különc zseni időgépek készít egy DeLoreanből, majd azzal visszautaznak a múltba, hogy újra összehozzák Marty szüleit.

A veszély igenis komoly, hiszen ha nem sikerül ismét szerelembe esnie a két kamasznak, akkor Marty soha nem születik meg a jövőben. Éppen ezért a két főszereplő bármire képes a cél eléréséért. A sztori néhány ponton tartalmaz nagyon furcsa forgatókönyvi döntéseket, hiszen egy bizonyos ponton Marty anyukája látszóleg beleszeret a jövőbeli gyermekébe.

A Screen Rant cikkében leírtak alapján pontosan ez a földhözragadt, mégis futurisztikus stílus, illetve a humor az, ami közkedvelté tette a filmet. Annyira híres lett az első rész, hogy a készítők egy trilógiává egészítették ki. A második két felvonás minőségéről sokat lehetne vitázni, az viszont kétségtelen, hogy filmtörténeti klasszikusokról van szó, amiket mindenkinek látnia kell.

A mostani találkozás nagyon baráti hangulatban telt. Az egyik megosztott videón például Lloyddal és Wilsonnal ölelkezik. A képek és felvételek között természetesen más produkciók sztárjai is feltűnnek, például a The Mandalorian egyik szereplője és a Star Trekből ismert Jonathan Frakes és Brent Spiner.

Nyitókép: Getty