Jenna Ortega

Jenna Ortega ezt a jelenetet forgatná újra a Wednesday-ben

A Wednesday gyorsan a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatává vált, több jelenetével pedig új trendeket indított el a közösségi médiában. Van azonban egy rész, melynek a forgatásai miatt a főszereplő, Jenna Ortega aludni sem tudott. Utólag ezt forgatná újra.


A 2022-es év nagy sikerű Netflix-sorozatában Jenna Ortega alakította a különc Addams család furcsa lányát, Wednesday-t. Ijesztő személyisége és tettei miatt hamar kiderül, hogy nem neki való az általános közoktatási rendszer, éppen ezért szülei beíratják őt a Nevermore Akadémiára.

Ott nála sokkal nagyobb és veszélyesebb ügyekkel kerül szembe, amiket fel kell derítenie. Bár a szörnyek már alapból sok riadalmat keltenek, bizonyos helyzetekben mégis a leghétköznapibb tini szokások borítják ki a legjobban a lányt.

A sorozat készítői akkora sikert könyvelhettek el a sorozat megjelenése után, hogy a Netflix azonnal berendelte a második évadot is. A forgatás részleteiről és a megjelenési dátumól egyelőre nincs információ, viszont már születtek feltételezések a folytatásról.

Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Jenna Ortegát alakítása miatt Golden Globe-díjra is jelölték, a gálán pedig az ő öltözéke és smink választása volt az egyik legnagyobb szenzáció, így egyértelmű, hogy nagyon sokan utánozni akarták őt. Ehhez egy kis segítséget is adtunk, és összefoglaltuk a fiatal színésznő sminkesének titkait. Így készült Ortega sminkje a díjátadóra.

A forgatások során a főszereplő többször is kisegítette a forgatókönyvírókat kreatív ötleteivel, hogy tökéletesítse a karaktere megszólalásait.

Elmondása szerint volt azonban egy jelenet, melyet utólag legszívesebben újraforgatna. Ez nem volt más, mint a TikTok-on nagy népszerűségnek örvendő báli jelenet. Wednesday tánca azonnal levette a rajongókat a lábukról és rögtön népszerű trenddé vált — olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

Ortega utólag így nyilatkozott a táncról:

„Néhány mozdulatot megterveztem, néhányat pedig helyben rögtönöztem. Ez volt az egyik olyan jelenet, ami miatt éjszakánként ébren maradtam, hogy gondolkodjak rajta. Annyi mindent megtehettem volna és meg kellett volna tennem. Szóval az, hogy bárki is elismerést mutatott, vagy akár maga is kipróbálta a táncot, számomra felfoghatatlan.”

Nyitókép: Getty