Jenna Ortega a Wednesday című sorozat egyik jelenetében

Ők tűnhetnek fel a Wednesday sorozat új részeiben — minden infó a második évadról

Bejelentették a 2022-es év sikersorozatának, a Wednesdaynek a folytatását, tehát Jonne Ortega már biztosan visszatér kedvenc hátborzongató tinédzserünk copfjaiban. Miket lehet eddig tudni a második évadról?


A sorozat folytatásáról a két alkotó, Miles Millar és Alfred Gough nyilatkozott. Elmondásuk szerint kíváncsiak voltak arra, hogy valóban egy nagy sikernek ígérkező sorozatkezdésről volt-e szó, vagy csupán egy egyévados minisorozatnak megfelelő fellángolást lehetett látni az utóbbi hónapokban. Szerencsére az első állítás lett igaz.

Jenna Ortegát Golden Globe- és Screen Actors Guild-díjra is jelölték a címszereplő karakter alakítása miatt. Emellett Youtube-on és TikTokon is rengeteg vírusvideó készült az egyes jelenetek feldolgozásaiból, illetve az ikonikus táncos rész még egy új trendet is elindított. Mindezeknek hála a készítők úgy érzik, mindenképp folytatni kell a szériát.

Az alkotók meglátásai alapján a sorozat tematikájához az ötletek tárháza szinte kimeríthetetlen, hiszen még rengeteg szálat nem varrtak el az első szezonban, illetve a Nevermore Akadémia is egy olyan hely, ahol kísérteties események teljes sora várhat a karakterekre.

És ha már a szereplőknél járunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb karakter visszatér az első évadból a folytatásra. Jenna Ortega Wednesday-e mellett ott lesz Emma Myers Enid-je, valamint Bianca Barclay — Joy Sunday — és Xavier Thorpe — Percy Hynes White — is. Az természetesen továbbra is egy rejtély, hogy az alakváltó igazgatónő valóban meghalt-e az évad lezárásánál, mindenesetre elhamarkodott kijelentés lenne, hogy ő többet már nem lesz látható.

Remélhetőleg az új évadban többször találkozhatunk az Addams család többi tagjával is, de persze tudjuk, hogy Wednesday köré épül a széria és nem kéne elvenni a karakter elől a rivaldafényt. Egyes feltételezések szerint viszont más rokonok is tiszteletüket tehetik az új részekben, például Hogyishívják kuzin.

Ahogy a befejező rész utolsó képkockáiban látni lehetett, a Hyde még mindig rettegésben tarthatja a környéket, így előfordulhat, hogy ő is jelen lesz a következő történetszálban, illetve Marilyn Thornhill varázsereje is helyet kaphat még a sorozat világában. Arról pedig végképp nem szabad elfelejtkezni, hogy a főszereplő lánynak még egy zaklatóval is szembe kell néznie, akiről az egész évadban nem tudták lerántani a leplet.

Azt egyelőre nem tették nyilvánossá, hogy mikor kezdik forgatni a második szezont, így a megjelenés időpontjáról sem tudunk még bővebb információkat megosztani.