Woody Harrelson

Woody Harrelson így bukta el a Dumb és Dumber film főszerepét​

Az 1994-es Dumb és Dumber – Dilibogyók klasszikus vígjátékká nőtte ki magát. Kevesen tudják viszont, hogy majdnem Woody Harrelson kapta az egyik főszerepet, amit végül egy humoros indok miatt bukott el. Alábbi cikkünkben eláruljuk, végül miért nem kapta meg a munkát.


Az igazság az, hogy Harrelson saját bevallása szerint túl jó volt ahhoz, hogy elvállalja a szerepet. Ebben az esetben viszont nem a színészetben magasztalta fel magát ennyire, hanem biliárdban. Évtizedekkel a megjelenés — és az elbaltázott folytatás után — a színész elárulta, hogy a munkálatok előtt fogadott a film rendezőjével és ő nyert.

A Dumb és Dumberben végül Jim Carrey és Jeff Daniels alakították az ostoba, mégis bohókásan szerethető párost. A film rendezéséért Peter Farrelly, testvére — Bobby Farrelly — pedig a forgatókönyv megírásáért felelt. Harrelson akkoriban az egyik estén Peterrel biliárdozott, ahol megtörtént a nevezetes fogadás.

A 61 éves színész az esetről a Late Night with Seth Meyers című műsorban mesélt. A Screen Rant cikkében így idézték a szavait:

„ »Petey, mondok valamit. Eléggé el vagyok havazva, szóval játsszunk egy kis biliárdot. Ha én nyerek, akkor nem csinálom meg a filmet. Ha te, akkor igen.« Szóval a nyolcas golyóra került a sor, és ez egy olyan ütés volt, amivel még Willie Mosconinak is gondjai lettek volna. Én? Én viszont elsüllyesztettem azt az átkozott labdát.”

Harrelson azt is elárulta, hogy utólag már bánja, hogy nem lett része ennek a kultikus vígjátéknak. Természetesen a Farrelly-testvérek nem haragudtak meg emiatt, sőt, több későbbi filmükre is örömmel felkérték barátjukat. Harrelson többek között főszerepet kapott a 96-os Tökös tekés című produkciójukban is, aminek kezdetben nem volt akkora sikere, de mostanában nagy rajongótáborra tett szert.

Legközelebb a Champions filmen dolgoznak ismét együtt, ami 2023-ban kerül mozikba.

Nyitókép: Getty