A Netflix You sorozatának 4. évadából egy jelenet

Teóriák, amik a You sorozatáról terjednek a 4. évad óta

A Netflix streaming óriás felületén nemrég debütált a nagy sikerű You sorozat 4. évadának második fele, ami az évad elejéről szóló negatív kritikákat egy csapásra eltörölte. Az évad befejezése azonban jó pár kérdést felvet a folytatásról, ami elindította az internetes teóriákat.


Figyelem! Ez a cikk spoilereket tartalmaz a You 4. évadáról!

A You 4. évadának második részével véget ér Joe Jonathan Moore személyazonossága, ugyanis Kate az évad fináléjában eltussolja Joe múltját az anyagi hátterének köszönhetően. Az azonban nem derült ki egyértelműen a nézők számára, hogy Kate mennyit is tud pontosan Joe múltjáról. Volt felesége gyilkosságáról valószínűleg tud, arra viszont kicsi az esély, hogy a barátai meggyilkolását tudná.

Úgy tűnt a 4. évad végén Joe még több bátorságot kap bűnei folytatására, hiszen Kate végtelen pénzével és kapcsolataival több lehetősége is lesz. De lássuk, milyen teóriák keringenek az interneten a You sorozatának folytatásáról!

Ellie visszatér és leleplezi Joe-t

A Jenna Ortega által játszott Ellie eredetileg már a 4. évadban feltűnt volna, a Wednesday forgatása miatt azonban erre nem volt lehetőség. De így azt már tudjuk, hogy a sorozat készítői fontolgatják, hogyan lehetne Ellie karakterét visszaépíteni a sorozatba. Így elég nagy a valószínűsége annak, hogy az 5. évadban már láthatjuk Ortegat és lehet, hogy bosszút forral a húgáért.

Bár Ellie a sorozat szerint nem tudja, hogy Joe ölte meg a húgát, Ellie okos lány, és Joe nem mindig volt a legügyesebb a nyomok eltüntetésében. Ha Ellie visszatér, hogy leleplezze Joe-t, az méltó vég lesz a számára.

Kate lesz Joe következő áldozata

Ez nem annyira elrugaszkodott teória, hiszen a sorozat valójában arra épül, hogy Joe kinyírja az összes szerelmét, aki jelen esetben most Kate. Bár a 4. évad első felénél tévesen azt feltételezhettük, hogy Joe jó útra tért, és már nem gyilkol, az évad második felében hamar kiderült, hogy Joe nem, hogy nem változott, de még nagyobb szörnyeteg, mint régen volt.

Mivel Kate rendkívül gazdag és komoly kapcsolatokra tett szert apja halála után, könnyen kiderítheti Joe piszkos múltját. Ha esetleg Kate megfenyegeti, hogy leleplezi őt, akkor máris egy plusz okot ad Joe-nak a gyilkolásra. Azt se felejtsük el, hogy Marienne még mindig életben van, aki lehet, hogy segíteni akar majd Kate-nek.

Joe könyvesboltot nyit

Joe nem csak a nők, hanem a könyvek megszállottja is. Ezen kívül pedig hallhattuk, ahogyan a 4. évad utolsó részében egy interjún azt nyilatkozta a riporternek, hogy vett egy könyvesboltot (valószínűleg Kate pénzéből), tehát ez is adja a feltételezést, hogy boltot nyit a pszichopata könyvmoly.

Ebből azonban arra is következtethetünk, hogy az üvegketrecet is újra építi. Hiszen régen a könyvesbolt pincéjében tárolta azt. Lehet, hogy azért vette a könyvesboltot, hogy újra eltudja rejteni áldozatait az alsó részében?

Kate öli meg Joe-t

A 4. évad második felében kiderült, hogy Kate kicsit sem olyan ártatlan, mint ahogyan azt előadta. Beismerte, hogy ő is követett el hibákat a múltban, amikre nem büszke. A rajongók azonban úgy gondolják, hogy még rengeteg csontvázat tarthat a szekrényben a milliárdos, akinek most már óriási hatalma is van.

Kate egy idő után lehet, hogy elkezd gyanakodni Joe viselkedésére és felderíti a múltját. Ez már elég okot adhat neki arra, hogy megölje. Vagy önvédelemből, vagy pedig azért, hogy tisztán tartsa a saját nevét. Mindenesetre izgalmas 5. évad elé nézünk.

Nyitókép:Instagram