Egy étteremben felszolgált főétel

A világ első NFT-ken alapuló étterme nemsokára megnyitja kapuit

Az NFT-k elárasztották a művészvilágot, nemsokára pedig a vendéglátóegységekben is találkozhatunk velük. A Flyfish Club csak akkor lesz elérhető az érdeklődők számára, ha kriptovalutákon keresztül vásárolnak NFT-tagságot, így ez lesz a világ első non-fungible tokeneken alapuló étterme és közössége.


Az exkluzív helyszín a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit, és úgy működik majd, mint bármilyen kizárólag tagsággal rendelkező személyeknek fenntartott intézmény. A tagsági kártyákhoz azonban csak NFT-k formájában lehet hozzájutni, amelyek belépést biztosítanak majd a csillogó, 10 ezer négyzetméteres helyszínre. A tokenek bizonyos tulajdonságai mindemellett külön juttatásokkal szolgálnak.

Azok számára, akik nem lennének tisztában az NFT-k fogalmával vagy azzal, hogy miért ilyen értékesek és felkapottak, nekik ajánlani tudjuk egy korábbi cikkünket, amiben részletesen kifejtettük ezt a témát.

A legolcsóbb tagságért a vendéglátóhely koktélbárjába lehet bejutni, valamint a csúcskategóriás tengeri étterembe és a társaság privát eseményeire. Ezért 12 481 dollárt kell fizetni, ami több mint 3 millió forintnak felel meg. A legmagasabb szintű tagságért ennek nagyjából a dupláját kell fizetni. Az árak természetesen nagyon ingadozóak, tekintve a kriptovaluták értékének folyamatos változását.

A VCR Group — ami az új étterem és a tervek mögött áll — jelenleg nem bocsájt ki új tokeneket: eddig 1501-et adtak el, és további 1534-et tartanak fenn a vállalat számára. Sajnos azonban az NFT-kkel történő üzletelés még nagyon gyerekcipőben jár, így például az ételek és italok vásárlásakor hagyományos fizetési módokat kell alkalmazni.