Barna hajú nő, fehér felsőben az arcát fogja két kezével

Az arcjóga az új őrület, de tényleg van értelme csinálni?

Az arcjóga a legújabb wellness-őrület, amely végigsöpört az interneten. De mi is ez valójában – és használ-e egyáltalán?


De mi is az az arcjóga?

Az arcjóga egy olyan masszázs és gyakorlatsorozat, amely az arc izmait, bőrét és nyirokrendszerét stimulálja. Az arc ilyen módon történő masszírozásával és tornáztatásával a cél a feszültség oldása és a stressz enyhítése. Néhány korai kutatás arra utal, hogy a gyakorlat javíthatja a ráncok megjelenését.

Az arcjóga egyik nagy előnye, hogy ingyenes, ugyanis bárhol és bármikor elvégezheted. Ezen kívül a hagyományos jóga és meditáció gyakorlását is végezheted közben, ami bizonyítottan csökkenti a stresszt és javítja az érzelmek szabályozását.

Összességében ha szeretnéd kipróbálni, azt gond nélkül megteheted, ugyanis az interneten már számtalan oktató videót találhatsz. Ártani nem árt és a napi rutinba bármikor elhelyezhető.

Hogyan csináld?

Szerencsére már számtalan arcjóga oktató videót találhatunk az interneten, amik segítenek az elsajátításában.

Miközben az arcodat masszírozod, próbáld meg a lehető legjobban kiüríteni az elmédet. Összpontosíts arra, hogy érezd az ujjaidat a bőrödön. Koncentrálj a körülötted lévő hangokra és próbálj meg a lehető legkevesebbet gondolkozni.

Van-e haszna?

További tudományos kutatásra van szükség annak megállapítására, hogy van-e konkrét bizonyíték az arcjóga előnyeire. Addig is, ha ettől jobban érzed magad, akkor ez egy remek módja annak, hogy egy kis tudatosságot beépíts a napi rutinodba.

@faceyogabyranwa Let's do face yoga together, from anywhere you are.لنقوم بيوغا الوجه معًا ، من أي مكان أنت فيه...#faceyoga #faceyogabyranwa #yoga #فايسيوغا #فايس_يوغا #الاردن #الرياض #المغرب #العراق #الامارات #الجزائر #السعودية #الكويت #دبي #جدة #قطر ♬ My Baby - Remix - Doğan Tunç