szegedi kata modell epres panni

Ezek voltak a kedvenceink az idei Budapest Central European Fashion Weeken

Kollégánk a Fashion Week legizgalmasabb bemutatóin járt, jöjjön a Nubu, Szegedi Kata, a Nanushka és az AERON következő kollekciója!


Hétvégén tartották a Bálnában a Budapest Central European Fashion Weeket, amin a divat iránt érdeklődök első kézből értesülhettek a jövő évi trendekről. Az október 16-17. között megrendezett catwalk show-k mellett különleges kísérőprogramokkal és pop up store-okkal várták az érdeklődőket. Ebből természetesen mi sem maradhattunk ki: a programokra mi is ellátogattunk, hogy megmutathassuk nektek a kedvenc kollekcióinkat.

Nanushka: a mozgás, a szabadság és az öröm ünnepe 

A Nanushka 2022-es tavaszi-nyári kollekciója a szabadságot, a mozgást és az örömöt ünnepli. A márka életében mindig is fő szempont volt a hordhatóság, ez alól pedig a legújabb kollekciójuk sem képez kivételt. Sándor Szandra víziója, miszerint egy sokoldalú, modern ruhatárat szeretne létrehozni a mai nőknek – illetve egy ideje már a férfiaknak is – ezúttal is valóra vált. A bemutatóval egyidőben debütált az a kollekcióhoz készült divatvideó is, ami a márka és a Nowness együttműködéséből született.

Fotó: HFDA

AERON: kézműves hagyományok és innováció

Az AERON legújabb kollekciója ezúttal is a kézműves technikák és az innováció harmonikus találkozásából született. A márka alapítója, Áron Eszter 2012-ben azzal a céllal hozta létre a márkát, hogy családi örökségét és a középeurópai kézműipari hagyományokat ápolja.

Különleges anyagokból, letisztult, mégis izgalmas szabásvonalakból ezúttal sem volt hiány: a kollekció minden egyes darabja friss, modern, nőies, karakteres, mégis időtálló.

Fotó: HFDA

Nubu: urbánus elegancia

Bár a NUBU márkát 2017-ben alapította Garam Judit, a tervező valójában már több, mint 30 éve dolgozik a divatiparban. Neve garancia a minőségre és az átgondolt, prémium minőségben kivitelezett darabokra.

A NUBU 2022-es tavaszi-nyári kollekciója ezúttal sem okozott csalódást: a márka ismét bebizonyította minden egyes darabbal, hogy a hivalkodásmentes luxus a legelegánsabb választás. Klasszikus, mégis hordható, urbánus darabokat láthattunk a kifutón, melyek egymással is remekül kombinálhatóak – mindezt a márkától már megszokott visszafogott színekben.

Fotó: HFDA

Szegedi Kata: diverz kifutó

Szegedi Kata bemutatójára már az első pillanatban mindenki felkapta a fejét, ugyanis a showt nem más nyitotta, mint Epres Panni. Az erős felütés után sem csalódtunk, ugyanis Szegedi Kata kifutója talán a BCEFW legdiverzebbje volt. Mindenféle testalkaton megcsodálhattuk a tervező kreációit, melyek idén is a márkára jellemző, architekturális vonalvezetésű darabokból álltak.

A bemutató zárásaként pedig a tervező és a Levi's kollaborációjából született, farmerből készült, rendhagyó darabokat láthattuk a fenntarthatóság jegyében.

Fotó: HFDA

Szöveg: Molnár Viola Anna