Egy Louis Vuitton-kirakat

Nem gondoltuk volna: ő lesz a Louis Vuitton új kreatív igazgatója​

Virgil Abloh 2021-es halála után a Louis Vuitton idén bejelentette a következő férfi kreatív igazgatóját. Erre a posztra egy olyan hírességet választottak, akinek stílusos kreativitása a zenén és a divaton is keresztülhat.


A Louis Vuitton legújabb férfi kreatív igazgatója hivatalosan is az énekes és dalszerző Pharrell Williams lett. A híresség már hosszú múltra tekint vissza a márkával, hiszen 2004-ben egy közös napszemüveg-kollekciót dobtak piacra, melyet évekkel később Abloh is felélesztett és visszahozott a köztudatba.

A bejelentést február 14-én, azaz Valentin-napon tette közzé a francia luxuscég. Ezzel egy teljesen új korszak indul el a márka életében. A tervek szerint a sokszor különc, mégis úttörő stílussal rendelkező ikon a kreativitását majd az új darabokban és kollekciókban is kamatoztathatja majd.

„Pharrell Williams egy olyan látnok, akinek kreatív univerzumai a zenétől a művészeten át a divatig terjednek, és az elmúlt húsz évben kulturális globális ikonná vált. Az a mód, ahogyan a különböző világokban — melyeket felfedez — áttöri a határokat, összhangban van a Louis Vuitton kulturális státuszával"

— olvashatjuk a Vuitton nyilatkozatában.

A 49 éves énekesnek nem ez az első divattervezéshez fűződő munkája. Az Adidas Originals-szal, és a Humanrace bőrápoló termékcsaláddal már évek óta töretlenül együttműködik, az idei Londoni Divathéten — melyről egy érdekes cikket itt tudsz elolvasni — pedig a Monclernek tervezett, limitált kiadású kabátja is látható lesz.

A Louis Vuittonnal az első kollekciója 2024 júniusában debütál majd a Párizsi Divathéten.

Forrás: Eonline