Lenyűgöző lett a Louis Vuitton új otthoni kollekciója

Lenyűgöző lett a Louis Vuitton új otthoni kollekciója

A néhány napja csodálatos környezetben, a franciaországi Château de Fontainebleau-ben bemutatott Art of Living elnevezésű Louis Vuitton-kollekcióban bútorokat és kisebb kiegészítőket is találunk.


Napóleon kedvenc kastélyában, a barokk Château de Fontainebleau-ben állították ki az Art of Living kollekció legújabb darabjait – mert több éve már, hogy a Louis Vuitton nemcsak bennünket, de az otthonunkat is fel szeretné öltöztetni. A kastélyt még a reneszánsz korban, az 1500-as években építtette I. Ferenc francia király, és végigkísérte az összes francia uralkodót, a jelenlegi berendezés egy részét maga Marie-Antoinette választotta ki, és persze Napóleon is alakított rajta. Üdítő kontrasztot mutat a súlyosan díszített enteriőr a francia luxusmárka posztmodern jegyekkel bíró bútoraival, de a divatház ikonikus utazóládái és selyemsáljai is kiválóan illenek a történelmi környezetbe.

louis vuitton utazolada

Fotó: Louis Vuitton Facebook

A kampány térkihasználása is ötletes: a poros történelmi hangulatot erősítendő néhány kép erejéig nem is vették le a védőhuzatokat a több száz éves székekről, az ikonikus Cocoon széket pedig ahelyett, hogy szimplán a padlóra tették volna, drámai módon egy lépcsősor fölé lógatták.

A minden ízében hedonista kampányhoz a fotókat Matthieu Salvaing készítette.