lucidite eskuvoi ruha oltony fatyol

Öltönyt álmodott a modern menyasszonyokra a magyar márka, a Lucidité

A magyar esküvőiruha-márka, a Lucidité első blikkre férfiasnak ható viselete valójában finom, feminin és különleges, a bridal suit, azaz a menyasszonyi öltöny pedig világszerte egyre népszerűbb.


Beke Luca, a Lucidité márka megálmodója már évek óta fontos szereplője az egyedi tervezésű menyasszonyi ruhák piacán. 2022-es kollekciójához azonban újdonságként Herdon Erikával, a Héria Enamel ékszertervezőjével fogott össze, hogy a menyasszonyoknak szánt ékszereket tartalmazó kollekcióval egészítsék ki egymást. A két tervező úgy ismerte meg egymást, hogy évekkel ezelőtt Luca tervezte Erika menyasszonyi ruháját, aki aztán később maga is tervezett menyasszonyok számára, csak épp tűzzománctechnikával készült ékszereket, a mostani az első kifejezetten menyasszonyi kollekciója.

lucidite eskuvoi ruha oltony fatyol

Fotók: Szabó Lali @lalilandpictures , Szabó Alexandra: @naturelens

A Lucidité x Héria Enamel a modern menyasszonyoknak készült, legszembetűnőbb darabja egy fehér bridal suit, azaz egy öltöny (vagy kosztüm), mely évek óta egyre népszerűbb a trendérzékeny házasulandók körében. A fotókon hosszú fátylat visel mellé a modell, mely lágyítja, ellensúlyozza a férfias vonalakat. Az egyszerű formák mellett anyaghasználatában, textúráiban a romantikus jegyek is megfigyelhetőek a többi ruhában, a hagyományos esküvői viseletként számon tartott csipke és tüll is bőven akad, csak épp a mostani ízlésre szabva. A tűzzománcékszerek levélmintázata pedig a ruhákon a kézzel varrott csipkedíszekben is visszaköszön.