Eugénia hercegnő

Eugénia​ hercegnő így találta meg saját önbizalmát az utóbbi években

Az utóbbi években nem Katalin hercegné volt az egyetlen női királyi családtag, aki új lendületet kapott a szerepkörében. Eugénia hercegnő hangjából egy szakértő arra a következtetésre jutott, hogy sokkal több önbizalmat szerzett magának, aminek köze lehet az újabban vállalt küldetéseihez is.


Az emberek hangját nagyon sok külső hatás befolyásolja. Ilyen lehet például a társadalmi-gazdasági osztály, a hanghasználat szintje, illetve a szülők és a barátok beszédstílusa. Eugénia és Beatrix hercegnő hangján leginkább édesanyjuk hatása érződik. Mindketten egyfajta rekedtes hangon beszélnek, ami kifejezetten jellemző York hercegnéjére is.

Köztudott, hogy Eugénia hercegnő és nővére nagyon jó viszonyt ápolnak édesanyjukkal. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a születésnapi poszt, amitSarah, York hercegnéje tett közzé Instagram-oldalán legfiatalabb lánya köszöntésére.

„A legboldogabb születésnapot, Eugéniám! A tavaszi virágok mindig azt mondják, hogy a születésnapod izgalma hamarosan itt van, és itt vagyunk. Te vagy az én varázslatosan szeretett lányom, és annyira büszke vagyok rád.”

Christella Antoni hangelemző szerint Eugénia hangja az elmúlt négy-öt évben nagyon sokat változott. Elmondása szerint azelőtt sokkal rekedtesebb volt, ami egyfajta zárkózottságot, sebezhetőséget kölcsönzött a beszédének. Azóta viszont magabiztosabb kiállással képes kommunikálni.

Ez a változás elképzelhető, hogy Eugénia mostanában vállalt szerepei miatt alakult ki. A Marie Claire cikkében így idézték a szakértő szavait:

„Újabban a hercegnő hangja kevésbé mutatja a korábbi évek rekedtségét. Talán nőtt az önbizalma, ami szabadabb hanglejtést eredményezett.

Kampányt folytat és gyakran felszólal a rabszolgaság és az emberkereskedelem hihetetlenül fontos témái ellen. Lehet, hogy azáltal, hogy több célt talált az életében, erősebb hangra is talált?"